Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

ANM: „Iarna aceasta ar putea fi cea mai grea din ultimii 30 de ani”

Prima lună de iarnă pare să nu aducă fenomene severe, dar putem discuta despre scenariul ca iarna aceasta să fie cea mai grea din ultimii 30 de ani sau din ultimii 100 de ani, a declarat, marţi, Elena Mateescu, director general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), citat de Agerpres.

„Primele semnale în ceea ce priveşte prognoza pentru următoarele patru săptămâni indică, din punct de vedere al regimului de temperaturi, valori ridicate. Prima lună de iarnă pare să nu aducă fenomene severe, dar vom actualiza aceste informaţii. Nu trebuie să excludem că iarna în România aduce perioade în care să putem vorbi de fenomene de viscol, cantităţi abundente de precipitaţii şi perioade de ger. Cu siguranţă, în fiecare perioadă a acestui an, discutăm despre scenariul ca iarna aceasta să fie cea mai grea din ultimii 30 de ani sau din ultimii 100 de ani”, a declarat Elena Mateescu, conform Agerpres.

Conform specialistului, din datele centralizate de ANM reiese faptul că luna noiembrie a acestui an ar putea să fie cea mai călduroasă din istoria măsurătorilor meteorologice.

„Până la acest moment, primele două decade ale lunii noiembrie, indică posibilitatea ca această lună să fie cea mai călduroasă din istoria măsurătorilor meteorologice. Avem, la acest moment, o abatere termică pozitivă de 7 grade faţă de cât ar fi normal să se înregistreze într-o lună noiembrie, în ţara noastră. Trebuie să ne bucurăm că, începând de miercuri şi până vineri, dar şi pe parcursul zilei de sâmbătă, vom avea precipitaţii. Veştile sunt bune, pentru că mai ales în jumătatea de sud a ţării, local în centru şi est, ne aşteptăm la cantităţi de precipitaţii în general cuprinse între 20 – 25 l/m, izolat 40-50 l/mp, în special în zona Carpaţilor Meridionali şi la altitudini mai joase”, a spus Elena Mateescu.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a organizat, marţi, la sediul instituţiei, Sesiunea Ştiinţifică Anuală, cu tema „Extreme meteorologice ale anului 2019”.

 

4 comentarii

  1. Satmareanu’ Răspunde

    Deja o simtim, sfarsit de noiembrie cu 17-18 grade 🙂

    • Bogu Răspunde

      Stirea asta este de acum 1 , 2 , 3, 4 5, 6, 7….ani in urma. Meteorologia este o prognoza, nimeni nu poate prezice exact ceva.

  2. Nimeni Răspunde

    Iar n-a nimerit-o ANM- ul cu prognoza. Atata puteam si noi sa prezicem ca “s-ar putea sa fie”, ca iepurele alb nu e negru, ca vaca nu zboara si ca ei nu prea pot da prognoze valabile pe mai multe luni.

  3. stan Răspunde

    Caldurile astea prevestesc ger…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.