Ultima actualizare: azi, 15:49

Locale

Cel mai mare mic! Sătmărenii și bihorenii vor să facă cel mai mare mititel din lume

Cel mai mare mic! După stabilirea recordului mondial „Cel mai lung caltaboş”, anul trecut, bihorenii și sătmărenii vor avea parte de o nouă tentativă de record în acest an. Echipa Festivalului „D’ale porcului” intenţionează să stabilească recordul „Cel mai mare mititel”, în cadrul festivalului care va avea loc în 30 noiembrie şi 1 decembrie, în parcarea de la Era Park, scrie Bihon.ro.

„D’ale porcului” este un festival-concurs de preparare tradiţională a porcului, între comunele din Bihor şi invitatele acestora din ţară şi din străinătate, şi are ca obiectiv principal promovarea tradiţiilor populare. Cea de-a VI-a ediţie a Festivalului, deja tradiţional, va deschide oficial sezonul sărbătorilor de iarnă 2019-2020 în judeţul Bihor și va fi organizat în parcarea Era Shopping Parc, în zilele de 30 noiembrie – 1 decembrie.

Cel mai mare mic

La ediţia din acest an s-au înscris, până în prezent, echipe din 15 comune din judeţele Bihor, Satu Mare şi din Ungaria.

„Dacă la ediţia trecută am stabilit recordul mondial «Cel mai lung caltaboş», acuma vom încerca să stabilim un nou record: «Cel mai mare mititel». Vom fi ajutaţi de partenerul nostru Andromi în această încercare. Au mai fost tentative pentru acest record la Bucureşti. Au făcut un mic de 150 de metri, dar nu am găsit nimic concret drept dovadă. Noi vom încerca să facem un mititel de 200 de metri”, a precizat Nicolae Pop.

Pentru juriul festivalului au confirmat deja prezenţa: Paul „The InkChef” Siserman, Adrian Neag, Eugen Bar, Alexandru Şandrău şi Ștefan Oprea, președintele Asociației Disciples Auguste Escoffier în România.

****

Pentru a fi la curent cu știrile PortalSM, vă invităm să ne urmăriți și pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.