Ultima actualizare: azi, 12:31

Locale

FOTO. Cine este Dan Barna, omul ce vrea să fie președintele full time al României

Candidatul USR PLUS, Dan Barna, în vârstă de 44 de ani, este din județul Sibiu, jurist de meserie, expert în fonuri europene, iar acum își dorește să devină cel mai tânăr și implicat președinte full time al României.

Dan Barna – un idealist realist

„Oamenii din partid spun ca sunt mai degrabă un idealist. Cei care mă cunosc din „fonduri europene” zic ca sunt un realist. Mă bucur, pentru că așa mă vad și eu: un idealist realist. Suficient de idealist încât să vreau să trăim cu toții fericiți în România – nu în altă parte. Și suficient de realist încât să am un plan concret despre cum să izbutim acest lucru”, spune Barna atunci când se descrie pe el însuși.

O viață în mediul privat

Venind din mediul privat, desfășurându-și ani de zile activitatea profesională în piața privată, Dan Barna este un om care înțelege exact problemele pe care cetățenii le au. Înțelege că rezultatul muncii trebuie să fie în interesul bunăstării societății, nicidecum în interesul partidului sau doar în interesul propriu.

Candidatul USR PLUS a învățat pe propria piele că munca și calitatea sunt cheia succesului, metodă pe care vrea s-o aplice și atunci din fruntea țării.

„Am lucrat o viață în privat și înțeleg ce înseamnă să fii responsabil de oameni, de bugete și de rezultatele muncii tale”, transmite Dan Barna.

România – un stat ce trebuie reclădit din temelii

„Statul nu funcționează așa cum trebuie. Tu respecți legea, plătești taxele, dar primești înapoi spitale murdare, drumuri proaste și o școală învechită. Este un stat care, în loc să-ți facă viața mai ușoară, ți-o face mai grea. Acest stat trebuie reclădit din temelii. Mai întâi trebuie să-l curățăm de hoție și de nepăsare. Să scriem negru pe alb în Constituție: fără penali în funcții publice. Apoi trebuie să investim mult, cât putem de mult, în educație, să rescriem regulile în sănătate, să terminăm autostrăzile și să eliberăm economia de birocrație”, a precizat Barna.

Dan Barna, președintele întregii națiuni române – din țară și din Diaspora

„Să reprezentăm cu demnitate toată națiunea română: și pe cea din țară, și pe cea din Diaspora. Trebuie să facem acum toate acele lucruri pe care nu le-a făcut nimeni în acești 30 de ani. Pentru că românii pleacă să fie fericiți în altă parte. Ei nu-și doresc o altă țară. Își doresc un alt fel de stat. Putem să-l clădim aici? Categoric, da. Dar pentru asta, România trebuie să fie condusă de cineva care să-și dorească cu adevărat să schimbe starea lucrurilor din țară. Acesta este motivul pentru care candidez. Acesta a fost și motivul pentru care am intrat în politică. Motivul pentru care, vreme de trei ani, m-am bătut neîncetat cu partidele vechi”, a transmis candidatul USR PLUS la prezidențiale, Dan Barna.

Dan Barna, 10 proiecte pentru România:

1. Vreau să modificăm Constituția astfel încât Președintele să poată participa și conduce ședințele de Guvern în care se discută și adoptă bugetul de stat, pentru că îmi asum cu responsabilitate obiective care trebuie și pot fi finanțate pentru dezvoltarea României.

2. Fără penali în funcții publice. Funcția publică trebuie să fie rezervată oamenilor cinstiți și competenți.

3. Până la finalul mandatului meu de președinte, Educația va primi 6% din PIB. Avem nevoie de profesori mai bine pregătiți și mai bine plătiți, precum și de mai multă putere de decizie pentru părinți și elevi în școli.

4. Avem nevoie de o nouă lege a sănătății, care să redea prevenției și medicinei de familie rolul lor esențial în orice sistem medical modern. Asistența medicală nu trebuie să mai fie o povară financiară pentru familiile și așa încercate de boală.

5. Trebuie să conectăm toate provinciile istorice cu autostrăzi și să reînnoim căile ferate. Proiecte precum A1 Sibiu-Pitești, A8 Iași-Târgu Mureș, A0 Centura București, A3 “Transilvania”, A6 Lugoj-Craiova sau A3 Ploiești-Brașov vor avea finanțare adecvată și management profesionist.

6. Economie fără birocrație, care să ofere locuri de muncă bine plătite prin reducerea poverii fiscale. Oprim impozitarea sărăciei. Antreprenoriatul trebuie sa fie simplu pentru toată lumea și munca cinstită trebuie răsplătită.

7. Voi folosi toată puterea funcției de Președinte pentru a opri tăierile ilegale de păduri, o resursă strategică a țării noastre.

8. Comunitățile românești din Diaspora, o prioritate de politică externă. Românii care au plecat trebuie să știe că statul român nu i-a uitat și le este alături atunci când au nevoie.

9. Avem nevoie de un nou Acord Politic Multianual pentru Apărare, document care va asigura consensul politic și continuitate în domeniul securității și apărării naționale.

10. Stop criminalității. Vom aduce România între primele state din Uniunea Europeană cu cel mai scăzut nivel de infracționalitate.

4 comentarii

  1. Gina Patachina Răspunde

    Este un individ care s-a imbogatit cu cateva milioane de euro, furati din fonduri europene destinate persoanelor cu dizabilitati !!Huooooooooooooooooooooooooooooo !!Drogatilor !!La puscarie cu voi !!!!!!!

  2. Adrian Cozma Răspunde

    Daca era Dan Barna presedinte…..

  3. Rodica Răspunde

    Va spun eu cine este Dan Barna – este personajul care , aflat in campanie electorala la Oradea nu l-a recunoscut pe marele Emerich Jenei si care , cu tupeu s-a oferit sa-i dea un autograf , habar n-avand cu cine vorbeste ( dar s-a corectat rapid când l-a atentionat cineva din staf si-a cerut si el un autograf de la nea Imi ). Cam atat valoram noi , fraierii cei multi , ce mergem la vot si platim campaniile lor electorale ! Daca nici macar personalitatile Romaniei , care au facut cinste acestei tari , nu valoreaza nimic pentru ei , atunci noi cat contam ? Sa-i vad pe acesti grozavi candidati cum se sacrifica pentru noi si sa mearga pe cheltuiala proprie prin tara , nu din banii alocati de la buget pentru asa ceva . Ei nu se ….sacrifica , ne sacrifica pe noi !De toata jena acest Barna ( la fel ca toti ceilati candidati , dintre care unul cica a disparut ? ) , fara a mai pune la socoteala magariile cu fonduri europene . A , si stiti cine mai este Dan Barna ? Omul care plimba pisica ……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.