Ultima actualizare: azi, 21:39

Locale

FOTO. Sătmărenii, întâmpinați de Dacia vopsită în tricolor, la o secție de votare din oraș

Sătmărenii ce votează, astăzi, la Colegiul Tehnic De Transport și Telecomunicaţii „Ion I.C.Brătianu“ din municipiu sunt întâmpinați de o Dacia 1300, vopsită în tricolor, cu numărul de înmatriculare BRĂTIANU.

Autoturismul este, cu siguranță, făcut în atelierele școlii, unde sunt cursuri profesionale cu specific auto. Prezența Daciei acolo, într-o zi atât de importantă pentru țară nu face decât să trezească spiritul românesc în cei ce se prezintă la vot, dar și o ușoară nostalgie față de mașina care a făcut furori cândva în România.

O coincidență frumoasă este și faptul că astăzi, la 92 de ani de la moartea marelui politician Ion I.C. Brătianu (cel ce a jucat un rol de primă importanță în Marea Unire din 1918 și în viața politică din România modernă), numărul de înmatriculare al Daciei ce îi întâmpină pe sătmăreni la vot este BRĂTIANU.

________________________________________________________

Alegeri prezidenţiale Satu Mare turul II. Cele 337 de secţii de votare din judeţul Satu Mare s-au deschis în această dimineaţă, la ora 7,00. Pe www.portalsm.ro veți găsi, întreaga zi, prezența la vot actualizată în timp real.

Alegeri prezidențiale Satu Mare turul II: 5.000 de persoane implicate în alegeri

Cel puțin 5.000 de persoane sunt implicate duminică în desfășurarea alegerilor din județul Satu Mare. Aici sunt incluși atât membrii secțiilor de votare, reprezentanții partidelor, autoritățile publice cât și forțe de ordine.

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean Satu Mare, Sebastian Domuţ, a declarat pentru PortalSM că la nivel de judeţ sunt 313.553 alegători înscrişi pe listele electorale permanente, care sunt aşteptaţi în cele 337 de secţii de votare.

Pentru asigurarea siguranței publice, pe întreaga durată a desfăşurării alegerilor pentru preşedintele României, Ministerul Afacerilor Interne a mobilizat peste 1 000 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri și lucrători de la alte structuri operative. La aceștia se mai adaugă peste 150 de angajați ai ministerului, şi alți 40 de specialişti care vor fi pregătiți să verifice și să soluționeze cu celeritate sesizările privind posibile incidente electorale.

Urnele de vot s-au deschis începând cu ora 7:00 și vor fi închise la ora 21:00, cu posibilitate de prelungire până la ora 23:59, dacă mai sunt oameni care așteaptă în secțiile de votare.

După cum v-am obişnuit, PortalSM va transmite cât mai rapid evenimentele din ziua votului şi primele rezultate. Pentru a fi la curent cu știrile PortalSM, vă invităm să ne urmăriți și pe pagina de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.