Ultima actualizare: azi, 20:42

Locale

FOTO&LIVE. Satu Mare a îmbrăcat haine de sărbătoare! A fost pornit iluminatul festiv

 Satu Mare a îmbrăcat haine de sărbătoare! A fost pornit iluminatul festiv. În această seară, municipiul Satu Mare a îmbrăcat haine de sărbătoare! Iluminatul festiv a fost pornit la ora 18,00 în prezența autorităților și a sutelor de sătmăreni. Spiritul Crăciunului și magia sărbătorilor de iarnă și-au făcut cu adevărat simțită prezența.

Iluminatul festiv – magie în stare pură pe străzile Sătmarului

Iluminatul festiv din acest an a fost pornit la ora 18,00, lângă bradul din Parcul Central, unde a avut loc și un show cu personaje de basm.

Doi brazi împodobiți cu zeci de șiruri luminoase în culorile alb-cald și alb-rece, inspirate de cerul plin de stele din noaptea de Ajun, au fost amplasați în Piața Libertăți și Piața 25 Ocrombrie, iar atmosfera din jurul lor va fi completată de colinde.

Bradul din Parcul Central este împodobit cu 60 de șiruri de lumini, aproximativ 1.200 metri de șir luminos cu flash, iar la baza bradului, Moș Crăciun va lăsa două figurine sub formă de cadouri. Un număr de 45 de copaci care înconjoară parcul și cei din interiorul parcului au fost împodobiți cu luminițe, la fel și gardul viu care vor descrie un decor de poveste.

În acest an, s-a făcut legătura dintre Piața Libertății și Piața 25 Octombrie printr-un tunel de luminițe amplasat la ieșirea din Parcul Central, acesta fiind un element surpriză care a fost realizat astfel încât să permită accesul în interiorul lui și din lateral, pentru cei care vor dori să poată face fotografii.

Piața Libertății este împodobită cu 23 de transversale, fiecare transversal fiind compusă din doi îngeri și patru fulgi de nea. De asemenea, la fel ca și anul trecut, au fost împodobite cu transversale și străzile adiacente Pieței Libertății: str. Ștefan cel Mare (7 transversale) str. Horea (6 transversale), str. Al.I.Cuza ( 9 transversale) str. Decebal ( 3 transversale), 1 Decembrie ( 13 transversale), bld. I.C. Brătianu ( 12 transversale). În total: 73 transversale luminoase pe în Piața Libertății și pe străzile adiacente.

Pasajul Corneliu Coposu prezintă în acest an un element surpriză cu totul deosebit, amplasat chiar la intrarea pe pasaj, o perdea de ghirlande luminoase cu regim de înălțime variabil care simbolizează zăpada căzătoare, formată din becuri led, conceptul fiind întâlnit și în marile orașe europene.

Toți copacii din jurul platoului de evenimente , respectiv 24 de arbori mai mari și 13 copaci mai mici au fost îmbrăcați în luminițe, continuând astfel legătura dintre Piața Libertății și Piața 25 Octombrie.

Știre în curs de actualizare…

PortalSM a transmis LIVE pornirea iluminatului festiv:

Citește și: Programul zilei | Deschiderea Târgului de Crăciun și a patinoarului, pornirea iluminatului festiv

 

21 comentarii

  1. Satmareanu’ Răspunde

    Asa da! Coica a foat acolo? Off off

  2. Csaba Răspunde

    Bine ca avem luminițe de Crăciun dar str. Octavian Goga încă nu este gata. Bravo Apaserv, bravo Primărie.

    • altu fără bmw Răspunde

      Cei de la CALA au plecat acasă. Ce a rămas e treaba Apaserv și a Primăriei. Administrația locală efectiv și-a bătut joc de zonă începând cu anul 2013 când Coica cu de la sine putere a băgat stâlpii de iluminat în mijlocul trotuarului. Mă gândesc că ciuciu va fi asfaltat drumul că doar nu au avut timp până acum, nu? Iar acum vine frigul. Noroc că la anul sunt alegeri locale și totuși avem speranțe că s-ar mai face câte ceva. Mă gândesc așa în mine că oare Apaserv sau oricare altul care sparge floasterul lucrează la fel și în zona unde locuiește primarul???? Oare răbda primarul 4 luni de zile ca să nu poată dormi nici noaptea??? Sensul giratoriu lego tip temporar de la Burdea este deja în grupa mijlocie la grădi tovarășilor!!!

    • Satmareanu’ Răspunde

      Se poate observa ca primaria toate investitiile le face pe malul drept al Somesului ca doar pe partea dreapta sta “crema” si nici nu ne place stanga 🙂

      • Altu Răspunde

        Modernizare bulevarde: Independentei, L Blaga, Closca, Careiului plus o serie de strazi. Skate park la UFO, Mall NEPI, Lidl, Aushopping, KFC pe mal stang Somes. Alta intrebare?

        • c-block Răspunde

          Mall NEPI, Lidl, Aushopping, KFC ca să te citez – vezi că ai uitat “investiția” superutilă, galactică McDonalds – de când sunt investițiile Primăriei???? ?? Măi băiatule tu încurci rău lucrurile! De altfel de când cu investițiile astea care au “dezvoltat” buzunarele retailerilor în dauna comercianților locali nu ai văzut că se circulă din ce în ce mai rău pe Careiului ???? Măcar floasterul dacă era făcut cum trebuie și rezolvat sensul giratoriu de la Burdea. Dar cum nu a reușit să paseze primăria la McDonalds parcarea rămasă goală de la benzinăria OMW demolată …. slabe șanse. Du-te la Oradea să vezi cum trebuie dezvoltat un oraș!!! Dar Oradea are primar. Noi nu.

          • Baba Novac

            Muta-te dragul meu la Oradea please!!! O sa avem mai mult oxigen

  3. cârcotaş Răspunde

    Cu toate criticile, pe bună dreptate cred, avem un oraş cum mulţi şi-ar dori. O să se rezolve toate până la urmă. Ce nu avem noi sunt locurile de muncă bine plătite şi o strategie mai bună de creştere a interesului pentru oraşul nostru, pt. populare şi reîntoarcere a celor plecaţi.

    • Altu Răspunde

      Care îi ăia mulți, eventual ceva orașe nasparlite din sudul țării că în Ardeal mai slab ca al nostru nu găsești,mai ales reședință de județ

    • c-block Răspunde

      @cârcotaș, ca să fie mai ușor pentru tine îți recomand următorul excercițiu. Caută pe internet promisiunile lui Kereskenyi privitoarea la ce va face maid în mandatul lui de 4 ani de primar. Apoi ia o coală, împarte pe verticală în două și scrie te rog la fiecare ce a promis în stânga și s-a realizat în dreapta. Apoi vorbim.
      Ca să îți dau un exemplu.
      https://satmareanul.ro/2019/08/28/neamenajarea-malurilor-somesului-inca-o-promisiune-de-campanie-nerespectata-de-kereskenyi/
      Și aici vina este exclusiv a primăriei.
      Vezi că nu e vorba de podul 3 că despre aia nici nu mai visez! Când va fi gata noi vom circula cu drone, miniavioane sau ne vom teleporta!
      Suntem și mai în kkt decât acum 3 ani!!!! Orașele care ne-au luat fața nu stau ca noi să îi ajungem din urmă. Iar tineretul pleacă în ritm exponențial și lucrează, trăiește, câștigă bani, întemeiază familie în altă parte. Nici nu le mai trece prin cap să vină înapoi! Chiar de ce ar veni??? Pentru salariul minim pe economie??? De dragul că-s sătmăreni???? Ajută să-ți plătești cheltuielile măcar curente???

      • cârcotaş Răspunde

        Ştiu toate acestea şi sunt de acord că cei din primărie sunt, mulţi dintre ei, nişte nulităţi. Am făcut un efort să mă poziţionez într-un unghi din care lucrurile se văd bine. În administraţie nu intră cei care sunt integri şi gospodari serioşi ci cei care au determinarea celui care n-a făcut nimic în viaţa lui iar ăsta e cel mai convenabil debuşeu. Cât de bine-i cunosc!!! Timpul le rezolvă pe toate.

      • Blocku-B Răspunde

        De cand este Kereskenyi primar s-au miscat lucrurile. Spectaculos de mult. Pentru problemele pe care le insiri du-te mult mai in urma. Banuiesc ca nu te-ai nascut acum trei ani. Si da, am mai spus-o; Primarul are un mare merit pentru toate investitiile care s-au facut, chiar daca ne referim doar la faptul ca a dat urgent autorizatiile. Nu uita, de Mall se vorbeste de cinsprezece ani, eu tot am asteptat sa se construiasca, s-a construit in sfarsit acuma. Deci esti intr-o grava eroare. Apropo, orasele care ne-au luat fata, ne-au luat-o acum zece/cinspe ani, nu acum trei ani.
        PS
        Daca pentru tine nu este “superutila” investitia McDonalds, nu-i niciun bai. Lasa-i pe altii sa se bucure de ea.

        • Altu Răspunde

          Ce-i spectaculos, centrul recent renovat, malurile Someșului frumos amenajate,parcul pe fostul Cubic,pasarela peste râu, reabilitarea podului Decebal,no mai vrei? Singurul lui merit e că a aprobat rapid autorizațiile pt realizările privărilor. Ca realizări ale primăriei putem enumera ceva străzi asfaltate, calitatea nu comentez o vedem în fiecare primăvară, trotuare și borduri. Spuneți după 4 ani de mandat cu ce realizare măreață rămâne. Și nu să vă aud cu mallul că nu l-a făcut el.

          • Gicu Stan

            Toate proiectele despre care vorbesti sunt pe teava si sunt facute de actualul primar si echipa sa. Ei au venit ci ideea, au facut studiile, au inaintat proiectele pentru finantare europeana, AU CASTIGAT FONDURI PENTRU ELE, si acum sunt in curs de licitatie. Incearca sa-ti construiesti o casa si nu termini mai repede datorita birocratiei si hartogariilor. Asa ca keep calm…

          • Blocku-B

            Totul este “spectaculos”, cu anumite observatii. . Dar tu esti prea orb ca sa vezi. N-are nimeni nicio treaba cu parerea TA, poti sa traiesti TU in turnul tau de fildes.
            Carcotim ca suntem carcotasi, ca nu avem alta treaba.
            PS
            Mai baiatule, trebuia sa vezi cum a aratat orasu’ nostru acum zece, cinsprezece, douazeci de ani. Atunci sa vezi cum iti rupeai hainele de pe tine de suparare. La Revolutie in 1989 mi s-a nascut primul copil, am avut 24 de ani. Am prins multe la viata mea, multumesc lui Dumnezeu ca nu am avut ghinionul de un razboi. Asa ca Ciocu mic si nu mai BONCANITI. Eu nu zic ca nu trebuie sa fim critici. Da nu asa, critica dea-n p..lea, ca sa ne aflam in treaba.

  4. c-block Răspunde

    @Altu, ??. Când o să intre în “calculatorul” celor care decid că ce este de fapt prin definiție administrația publică și ce rol are, na atunci vom începe și noi să ieșim din mocirlă. Așa-zisele investiții fluturate sunt intervenții, lucrări curente care trebuie făcute și reluate dacă e cazul. Spuneți una bucată lucru făcut de primărie. Vă spun eu. Lucrările din parcul UFO. Atât. Ne pleacă fraților investitorii ăia puțin că își f@t timpul pe drumuri inutile, stricate. Petrec ziua de la instituția A la instituția B. Facilități zero. Asta suntem noi. Nu am făcut nici o parcare etajată în zona centrului vechi, avem numai niște planșe colorate după 3(trei) ani!!! Visăm să închidem centrul vechi dar nu avem alternative pentru șoferi. Unde merg banii de parcări? Vă spun eu. În investițiile din piețe.

  5. Valahu Răspunde

    Al vad pe cacatul (ca si taical-sa) Mos pulica cu plodul imbracat (intentionat)in verde ca s-a scuipe venin de ziua nationala a tarii in care traieste cu toata gasca lui de migratori.

    • Valahu Răspunde

      Sunt bolnav. Văd verde peste tot inclusiv unde nu-i. Trebuie să mă duc la oftalmolog. Dar oricum ar trebui interzis verdele pe îmbrăcăminte. Ce naiba!

  6. c-block Răspunde

    @Gicu Stan. Ar fi bine dacă așa ar fi dar de exemplu amenajarea malurilor Someșului pentru agrement e pe nicăieri și e din cauza prostiei (de fapt încăpățânării) Primăriei. Suntem foarte departe ca să spunem că într-un viitor rezonabil vreunul din proiectele de mai sus se va realiza. În spune unul care are vechime în domeniu. Nu știu dacă ajunge un nou mandat de primar pentru asta. Se mișcă totul enorm de încet și asta nu numai din cauza birocrației. La anul sunt alegeri. Iar Coica va fi de vină?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.