Ultima actualizare: azi, 21:58

Locale

Programul zilei | Deschiderea Târgului de Crăciun și a patinoarului, pornirea iluminatului festiv

În această seară, municipiul Satu Mare îmbracă haine de sărbătoare. Va fi pornit iluminatul festiv, Târgul de Crăciun își va deschide și el porțile pentru sătmăreni, iar spiritul Crăciunului și magia sărbătorilor de iarnă își vor face cu adevărat simțită prezența.

Cum sărbătorile trebuie să aducă lumină în sufletele noastre, astăzi, vineri, 29 noiembrie, începând cu ora 18.00, vor fi aprinse luminițele de Crăciun în tot centrul municipiului Satu Mare, iar startul festivităților va fi dat, tot în această seară, de deschiderea Târgul de Crăciun.

Iluminatul festiv – magie în stare pură pe străzile Sătmarului

Iluminatul festiv din acest an va fi pornit la ora 18,00, lângă bradul din Parcul Central, unde va avea loc și un show cu personaje de basm. Doi brazi împodobiți cu zeci de șiruri luminoase în culorile alb-cald și alb-rece, inspirate de cerul plin de stele din noaptea de Ajun, au fost amplasați în Piața Libertăți și Piața 25 Ocrombrie, iar atmosfera din jurul lor va fi completată de colinde.

Bradul din Parcul Central este împodobit cu 60 de șiruri de lumini, aproximativ 1.200 metri de șir luminos cu flash, iar la baza bradului, Moș Crăciun va lăsa două figurine sub formă de cadouri. Un număr de 45 de copaci care înconjoară parcul și cei din interiorul parcului au fost împodobiți cu luminițe, la fel și gardul viu care vor descrie un decor de poveste. În acest an, s-a făcut legătura dintre Piața Libertății și Piața 25 Octombrie printr-un tunel de luminițe amplasat la ieșirea din Parcul Central, acesta fiind un element surpriză care a fost realizat astfel încât să permită accesul în interiorul lui și din lateral, pentru cei care vor dori să poată face fotografii.

Piața Libertății este împodobită cu 23 de transversale, fiecare transversal fiind compusă din doi îngeri și patru fulgi de nea. De asemenea, la fel ca și anul trecut, au fost împodobite cu transversale și străzile adiacente Pieței Libertății: str. Ștefan cel Mare (7 transversale) str. Horea (6 transversale), str. Al.I.Cuza ( 9 transversale) str. Decebal ( 3 transversale), 1 Decembrie ( 13 transversale), bld. I.C. Brătianu ( 12 transversale). În total: 73 transversale luminoase pe în Piața Libertății și pe străzile adiacente.

Pasajul Corneliu Coposu prezintă în acest an un element surpriză cu totul deosebit, amplasat chiar la intrarea pe pasaj, o perdea de ghirlande luminoase cu regim de înălțime variabil care simbolizează zăpada căzătoare, formată din becuri led, conceptul fiind întâlnit și în marile orașe europene. Toți copacii din jurul platoului de evenimente , respectiv 24 de arbori mai mari și 13 copaci mai mici au fost îmbrăcați în luminițe, continuând astfel legătura dintre Piața Libertății și Piața 25 Octombrie.

Târgul de Crăciun – bunătăți, cadouri și concerte

La fel ca și anul trecut, la Târgul de Crăciun vor fi prezente și ajutoarele lui Moș Crăciun, producătorii de bucate tradiționale, dulciuri și alte bunătăți, meșterii populari care vor ocupa pe toată perioada târgului căsuțele amenajate și frumos împodobite, unde se vor găsi cele mai frumoase cadouri și decorațiuni pentru Crăciun.

Și în acest an , la Târgul de Crăciun sunt invitați meșteri care participă la târguri naționale și internaționale și pentru care prezența la Satu Mare a devenit o tradiție. Vor fi expuse produse din ceramică de la Korund, județul Harghita, produse de artizant din lemn din județul Vâlcea, dantelă și miere din județul Satu Mare, precum și podoabe specifice de sărbători din București.

Ca în fiecare an, pe platoul de evenimente de pe Pasajul Corneliu Coposu va fi amplasată o scenă , unde sunt așteptați zeci de artiști și formați, precum și coruri de colindătorii din tot județul Satu Mare care ne vor transmite bucuria acestei sărbători încărcată de semnificații și tradiții. Programul va debuta în 29 noiembrie și va dura până în 22 decembrie, fiind dedicat atât copiilor , cât și celor mai mari.

Târgul de Crăciun, programul pe zile și ore

VINERI – 29 noiembrie

ora 18.00: Pornirea iluminatului festiv, show cu personaje de basm

locația: bradul din Parcul Central

ora 18.30: Deschiderea Târgului de Crăciun, spectacole pentru copii cu Caravana Anima , ADV Percussion Band

locația: scena amplasată pe Pasajul Corneliu Coposu

 

SÂMBĂTĂ – 30 noiembrie

ora 18:00: concert de muzică blues cu formația Black River Blues Band

locația: scena amplasată pe Pasajul Corneliu Coposu

 

DUMINICĂ – 1 decembrie: Program special dedicat Zilei Naționale a României

ora: 14:00: Deschiderea oficială, intonarea Imnului Național de către tenorul Marian Buzilă

Program folk: Felician Pop, Adrian Lupescu, George Negrea

Program folcloric: Maria Tripon cu ceterașii din Oaș, Marian Buzilă, Ansamblul Folcloric „Cununița Năzdrăvană” – Leontina Dorca și Maria Carmen Sas, Ansamblul Folcloric al Județului „DORURI SĂTMĂRENE”, Petrică Mureșan, Diana Cârlig și Ionuț Bledea.

locația: Casa de Cultură a Sindicatelor

ora 17:00: Retragere cu torțe

ora 17:30: Concert de muzică folk cu Roxana Gheorghiu și Loredana Morar, Sorin Bălaj & Radu Lup; Bere Gratis

locația: scena amplasată pe Pasajul Corneliu Coposu

 

SÂMBĂTĂ – 7 decembrie

ora 17:00:  Concert folk – Felician Pop, Adrian Lupescu, George Negrea; Grup de colindători de la Școala Gimnazială „Lucian Blaga”; Ansamblul Folcloric „Florile Turțului”; Marian Buzilă; Ansamblul Folcloric „Codrulețul” și Ansamblul „Flori de codru” – Tășand; Ansamblul Folcloric al Județului Doruri Sătmărene – secția maghiară (Szatmár Megyei „Szamoshát Néptáncegyüttes”), Corul Liceului Reformat Satu Mare.

locația: scena amplasată pe Pasajul Coposu

 

DUMINICĂ – 8 decembrie

ora 17:00: Corul Protopopiatului Ortodox Satu Mare; Grupul „Crenguța” al Licelului Teoretic Carei; Ansamblul „Mugurașii Codrului” – Giorocuta; Andrada Bârsăuan; Ansamblul Folcloric al Județului Satu Mare „Doruri Sătmărene”; Petrică Mureșan

locația: scena amplasată pe Pasajul Corneliu Coposu

 

JOI – 12 decembrie

ora 18:00: Concert al formațiilor Inedit și al elevilor Școlii de Artă

locația: scena amplasată pe Pasajul Corneliu Coposu

 

SÂMBĂTĂ– 14 decembrie

ora 17:00: Dănțăușii din Soconzel și Malvina Madar Iederan; Vlad Jurchiș și Ansamblul Folcloric „Cetatea Codrului”- Ardud; Ansamblul Folcloric „Ceatăra” – Carei; Ana Holdiș Pop; Aniela Tegzeș; Georgiana Marina; Maria Tripon; Ansamblul „Vatra” – Santău, Corul Romano-Catolic „Sf. Tereza” Satu Mare.

locația: scena amplasată pe Pasajul Corneliu Coposu

 

DUMINICĂ – 15 decembrie

ora 17:00: Corul de fete Liceul Teortic Ortodox „ Nicolae Steinhardt” ; Bianca Cionca și Maria Petca Poptean; Ansamblul Folcloric „Codrișorul” – Palatul Copiilor Satu Mare; Ansamblul Folcloric „Cununița” și „Cununița Năzdrăvană”, Corul Catedralei Romano – Catolice Satu Mare, Corul Bisericii cu Lanțuri

locația: scena amplasată pe Pasajul Coposu

 

MARȚI – 17 decembrie

ora 18:00: Teatru de păpuși în limba maghiară – ”Zeng a lélek – karácsonyi misztériumjáték” (HU)

locația: scena amplasată pe Pasajul Corneliu Coposu

 

JOI – 19 decembrie

ora 19:00:  Muzică corală cu corurile Adagio, Canticum, Corala Jandarmeriei Satu Mare, Corul și fanfara Bisericii Baptiste, Corul Axios al Liceului Teologic Ortodox ”Nicolae Steinhardt”

locația: scena amplasată pe Pasajul Coposu

 

VINERI – 20 decembrie

ora 18:00 – Concert de muzică pop-rock cu formațiile HeyRoop și XXL

locația: scena amplasată pe Pasajul Corneliu Coposu

 

SÂMBĂTĂ – 21 decembrie

ora 18:00: Concert de muzică folk cu Carmen Bratosin & Grup Folk Gala, Gabriella Szekely, Florin Micaș, Cezar Petrovici și Francisc Balog, Iști Vaida,

locația: scena amplasată pe Pasajul Corneliu Coposu

 

DUMINICĂ – 22 decembrie

ora 18:00: Concert hip-hop-rap cu AK26 (HU) și pop-rock cu trupa Cargo

locația: scena amplasată pe Pasajul Corneliu Coposu

 

Patinoar spectaculos

Deschiderea patinoarului va avea loc tot în această seară, 29 noiembrie, când va fi și pornirea iluminatului festiv.

ORAR

Patinoarul va funcţiona până în 28 februarie, în funcție de condițiile meteorologice, zilnic între orele 10.00-22.00.

TARIFE

Preţul unui bilet de intrare la patinoar este 10 lei – pentru aduliți, o serie de patinaj (2 ore), iar pentru copii 5 lei pentru 2 ore de patinaj.

Costul de închiriere al patinelor va fi de 5 lei/pereche.

 

 

 

Un comentariu

  1. mae Răspunde

    programul din 17,ora 18 sA SE SPECIFICE DOAR PETRU POPORUL DIN LUMEA A DOUA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.