Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

LICITAŢIE. O zonă de agrement din judeţ va renaşe printr-un proiect european

O zonă de agrement din judeţ va renaşe printr-un proiect european. Este vorba despre balta de la Odoreu care a secat în urmă cu câţiva ani, iar acum va fi reamenajată.

Primăria Odoreu a câştigat un proiect cu finanţare europeană prin programul de cooperare România-Ungaria, iar acum s-a ajuns la organizarea licitaţiei pentru lucrări. Anunţul a fost publicat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Lucrările constă în efectuarea unor puţuri pentru alimentarea cu apă subterană (freatica) – pentru compensarea pierderilor de apă, efectuarea de praguri pentru compartimentarea albiei vechi, amenajarea zonei de agrement, realiyarea de pontoane, piste pentru biciclete, poteci suspendate, observatoare ornitologice.

Totodată va fi construit un punct de informare cuprinzând birouri pentru personal, spaţii publice, spaţii de expunere.

Aici va fi promovat pescuitul sportiv şi vor fi readuşi nuferi.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 3.388.461 lei. Ofertele pot fi depuse până în 9 decembrie 2019.

8 comentarii

  1. y Răspunde

    Da. Balta primarului. Ce surpriză! Dacă era altul proprietar oare era la fel? Întreb pentru un prieten. Știu de ce spun.

  2. Vlad Tepes Răspunde

    E balta primariei.
    Actiunea este demna de laudat.
    Toate baltile ar trebui valorificate, facut in jurul lor cite un colt de natura.
    Pacat ca Primaria Satu Mare a hotarit astuparea cu gunoi a lacului pescarus.
    Ma gindesc cu mihnire ce bijuterie naturala ar fi facut ungurii cu un astfel de lac.
    Rusine primariei pentru aceasta hotarire.
    Bravo Primariei Odoreu.

  3. Vlad Tepes Răspunde

    scuze :…Pescarus.

    • Putas Tepes’ Răspunde

      Tatuka, Pescarusul este proprietate privata, mai exact zona a fost revendicata de episcopia catolica. Bne sau nu, ez van

      • Vlad Tepes Răspunde

        #putas…stiu si eu ca acuma-i privata dar nu trebuia restituita in natura…exista si posibilitatea acordarii de despagubiri banesti…
        Daca totusi a fost restituita primaria nu trebuia sa autorizeze schimbarea destinatiei de folosinta a terenului…trebuia pastrat lacul.
        Asta in folosul comunitatii.
        Dar ce sa-i faci daca interesul personal – adica a unui grup – este pus mai presus decit cel al comunitatii.

        • ... Răspunde

          Dacă tot zici că trebuia păstrată destinația inițială atunci aia a fost groapă pentru cărămidă. Aia a fost. Că s-a umplut cu apă de la rețea ca să ne plimbăm cu bărcuța e altă treabă.

  4. Bogdan Răspunde

    Problema romanilor! A cui eeee? Nu conteaza a cui e. Important este ca se face ceva. In tot ce se face in judetul Satu Mare mereu exista niste persoane odihnite care inbolnavesc populatia cu nemiltumirea si pesimismul lor. Interesant ca aceleasi persoane comenteaza ca in Romania nu e ca in Germania, etc. Nici voi nu sunteti ca nemtii. Va comportati ca si bunicii vostri si mereu va uitati la gradina vecinului, dar la voi creste iarba de 1 metru.

  5. :) Răspunde

    Buna ziua,
    Este un lucru foarte bun ca se “renaste” un loc de agrement unde poti petrece timpul liber pescuind, sau doar simpla relaxare cu familia, insa dupa renasterea aceasta nu trebuie sa fie uitata acea zona.( aici vorbesc despre autoritati)
    In plus… judetul satu-mare mai are inca un loc de agrement care se numeste Padurea Noroieni. La acel loc de ce nu se gandeste nimeni? Acolo de ce nu se investeste un pic, ca pista de biciclisti exista pe str. baritiu dar unde te duce acea pista? Va asigur ca daca s-ar investi in Padurea noroieni foarte multa lume s-ar bucura de acel loc. dar momentan…. nu prea poti intra mai departe de vechiul restaurant,din cauza acelui “drum” si din cauza cainilor vagabonzi.
    Pacat de acea zona…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.