Ultima actualizare: azi, 15:10

Locale

VIDEO. Se anunță un protest pentru “Autostrada Codrului”. Oamenii vor ieși în stradă

Ajunși la limita răbdării, sătmărenii anunță un protest de amploare în această după-masă la ieșirea din municipiul Satu Mare spre Amați. Așa-zisa autostradă a Codrului a ajuns o rușine pentru județul Satu Mare, iar oamenii și-au propus să tragă un serios semnal de alarmă, după ce zi de zi, de ani de zile, circulă pe un drum dezastruos.

,,Veniți să ne vedem joi, 07.11.2019, la intrarea în Amați dinspre Satu Mare, la ora 16:00. Vă aștept pe toți cei care sunteți nemulțumiți de starea “Autostrăzii”, să discutăm și să vedem ce putem face legal, referitor la nepăsarea autorităților”, se arată într-un anunț postat pe Facebook.

O rușine pentru Satu Mare

O filmare făcută ieri de un locuitor din zonă arată starea în care se află drumul.

“Sa nu le mai fie rusine cu Dj 193/A, sa prinda putere, sa mearga pe acel drum si sa le spuna cetatenilor motivul adevarat pentru care sunt ignorati si batjocoriti de 4 ani de zile!!! Dupa o singura zi ploioasa acel drum este Oribil, Oribil!!! Si nu mai gasim alte cuvinte prin care sa nu devenim din nou pelerini… public!!! Ca defapt zilnic, zilnic mergem cu Hristosul lor si cu Dumnezeul lor spre servici!!!

Va rugam din suflet, sunt zeci de mii de locatari in situatia de nedescris in care ne-au adus alesii nostri.
Nu ajung la timp pompierii, smurdul (chiar a fost un deces in aceasta vara din cauza intarzieriii pe drumul impracticabil), politia!!! Este de nedescris!!!

Va invitam sa parcurgeti personal acest drum zilnic, si veti simtii durerea si frustrarea din noi!!!!”, a scris pe Facebook recent un locuitor din zonă.

A cedat la prima ploaie

Tot ce s-a executat a fost spălat de apă, iar oamenii din zonă care trebuiau să circule deja în condiții decente pe acest drum au început să se resemneze.

,,A venit ploaia și ne-a luat “lucrarea”! Bravo Consiliul Județean Satu Mare. Ce bună întreținere a drumului au făcut, pe lângă faptul ca nu au eliminat problema prafului, prima ploaie și-a spus cuvântul! Cum poate conducerea unui județ să își bată joc în așa hal de cetățeni?”

Problema cu Autostrada Codrului este una veche, însă recent Consiliul Judeţean anunţa că au început lucrările de întreținere pe drumul spre Amați, Rușeni, Tătărești.

Redăm comunicatul de atunci:

,,Au început lucrările de întreținere periodică a drumului județean DJ 193A. Constructorul Diferit SRL Cluj realizează lucrări de tratament bituminos dublu, de la ieșirea din municipiul Satu Mare spre localitatea Amați, lucrări care vor continua în intravilanul localităților Rușeni și Tătărești, pe o suprafață totală de 60.000 mp.

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba și vicepreședintele Ioan Rus au verificat calitatea lucrărilor începute în cursul zilei de luni, 21 octombrie. Prin realizarea acestora se va reduce cantitatea de praf din atmosferă produsă de traficul rutier, se vor îmbunătăți condițiile de circulație, iar din punct de vedere tehnologic se protejează sistemul rutier realizat anterior.

Pe cei 10 km de drum pe care se realizează lucrările de tratament bituminos dublu, recomandăm participanților la trafic să circule cu viteză redusă (30 km/oră) astfel încât să se evite producerea de evenimente rutiere nedorite. Dacă vremea va fi favorabilă executării lucrărilor, estimăm că acestea vor fi încheiate în aproximativ 10 zile.

De asemenea, între localitățile Amați și Rușeni, Rușeni și Tătărești, respectiv pe tronsonul de drum județean Hodișa-Socond-Rătești sunt în derulare lucrări de întreținere cu material pietros.

Potrivit președintelui Pataki Csaba, anul viitor, pe drumul județean DJ 193A vor începe lucrările de modernizare, prin așternerea a două straturi de covor asfaltic”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.