Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

FOTOGALERIE. Câștigătorii Festivalului Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă de la Negrești-Oaș

Câștigătorii Festivalului Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă de la Negrești-Oaș. Juriul format din specialişti etnologi şi muzicologi a decis câștigătorii acestei ediții a Festivalului Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă ce a avut loc, astăzi, la Negrești-Oaș.

Rezultatele sunt următoarele:

Locul I Colinde: Corul bărbaţilor din Tur; Grupul de colindători din Prilog; Ceata de colindători a Asociației Țara Oașului;

Locul I Obiceiuri: Ansamblul ,,Zestrea Colindiţa” din Gherla;

Locul II Colinde: Ceata colindătorilor de la Biserica din Racșa; Ansamblul folcloric „Sânzienele”;

Locul II Obiceiuri: Ansamblul folcloric „Oașul”; Ansamblul ,,Flori de tradiţii” din Valcău de Jos;

Locul III Colinde: Colindătorii din Marna; Ansamblul ,,Cetatea Codrului” din Ardud;

Locul III Obiceiuri: ,,Brondoșii” din Cavnic;

Premii speciale Colinde: Ansamblul folcloric „Florile Turțului”; Ansamblul Apșița din Apșa de Jos – Ucraina; Ansamblul folcloric „Măgura”, Târșolț

Premii speciale Obiceiuri: Grupul rădăcinilor străbune Călinești – Maramureș; Peștera din Vama;

A XXII-a ediție a Festivalului Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă a adus azi la Negrești-Oaș ansambluri, grupuri și cete de colindători din toate satele Oașului, din Codru și din Sătmar, din toate colțurile județului, din Maramureș, din Sălaj și din Cluj, dar și din Ucraina, iar alături de acestea sute de negreșteni și oaspeți.

Evenimentul a început cu o superbă paradă a portului popular de la Catedrala Ortodoxă spre Muzeul în Aer Liber, acolo unde grupurile participante și-au etalat moștenirea culturală, invitându-i pe oameni să colinde împreună. Nu înainte de tradiționalul Danț la ciupercă, în care s-au prins gazdele și invitații.

În mesajul său, primarul Aurelia Fedorca a reiterat că Festivalul Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă este una dintre cele mai prețioase sărbători din această parte de țară.

”Un festival care a crescut frumos an de an și care reprezintă astăzi unul dintre cele mai frumoase evenimente din această parte de țară. Este prilej de reuniune cu familiile noastre plecate peste mări și țări, dar întoarse acum acasă și calea prin care dăm sens și conținut datinilor și obiceiurilor străvechi, valorificăm și prezentăm tot ce avem mai trainic și mai autentic”, a afirmat primarul Aurelia Fedorca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.