Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Deputatul Magyar Lóránd prezintă modificările la Legea vânătorii

Camera Deputaților a adoptat modificarea proiectului de lege care aduce schimbări semnificative în Legea vânătorii. Printre inițiatorii și elaboratorii proiectului se află și deputatul sătmărean Magyar Lóránd. Legea, care prevede și compensarea daunelor cauzate de urși și mistreți, a fost votată de 252 de reprezentanți.

Legea prevede ca în cazul vătămării corporale sau deceselor cauzate de atacuri ale animalelor sălbatice compensările trebuie emise de Ministerul Mediului. Aceste compensări trebuie să acopere integral costurile recuperării sau înmormântării, mai mult, pe timpul inaptitudinii de lucru, venitul pierdut trebuie completat tot de către minister. S-a clarificat și situația – tot mai des întâlnită în ultima vreme – a morții urșilor în urma unor accidente rutiere. În cazul în care nu au fost marcată cu semne posibila prezență a animalelor sălbatice, compensările trebuie emise de administrația drumurilor.

Noua lege a vânătorii prevede faptul ca, pe viitor, prevenirea pagubelor produse de fauna sălbatică va intra în atribuțiile asociațiilor de vânători și nu în cele ale lucrătorilor agricoli care, pentru prevenirea dezastrului, au adoptat diferite metode preventive.

„Modificările adoptate favorizează compensarea fermierilor păgubiți de animale sălbatice. În conformitate cu noua lege, responsabilitățile fermierilor se diminuează în mod semnificativ. Nu vor mai avea obligația de a-și apăra bunurile cu garduri, mai mult, de acum încolo, vor avea doar două obligații în acest sens: finalizarea lucrărilor de recoltare până pe data de 15 decembrie, respectiv anunțarea asociațiilor de vânători în cazul în care sunt sesizați animale sălbatice în jurul fermelor”, a declarat Magyar Lóránd.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.