Ultima actualizare: azi, 10:50

Locale

FOTO/VIDEO. Droguri de 1 milion de euro confiscate în ajun de Crăciun, în România

Droguri de 1 milion de euro confiscate în ajun de Crăciun, în România. La data de 21.12.2019, procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților M.D., M.G.L., P.I. și T.C.I., pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc.

În cauză s-a reținut faptul că, gruparea infracțională formată din inculpații M.D., M.G.L., P.I. și T.C.I. realiza tranzacții cu importante cantități de droguri, de ordinul zecilor de kilograme, acționând într-un mod precaut, doar prin intermediul unor persoane de încredere.
În urma investigațiilor efectuate s-a reținut faptul că, membrii grupării au intenționat să comercializeze pe teritoriul României și a altor state europene o cantitate foarte mare de heroină, pe care o procuraseră de la un cetățean turc, aceasta fiind depozitată într-o clădire dezafectată de pe teritoriul municipiului București și la domiciliul inculpaților M.D. și M.G.L. de pe teritoriul județului Timiș.

Valoarea, un milion de euro

La data de 20.12.2019, procurorii DIICOT – Structura Centrală, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare, în urma cărora a fost ridicată cantitatea de 33,5 kg de heroină, de puritate 50%, cu o valoare totală pe piața neagră de 1.000.000 euro, 5 telefoane mobile, și sumele de 1.950 de euro și 9.800 de lei.
La data de 22.12.2019, Tribunalul București a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile față de doi inculpați, iar față de alți doi a fost dispusă măsura arestului la domiciliu.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.