Ultima actualizare: azi, 20:27
Locale

Soții Bertici, pregătiți de o expediție extremă. Super aventură la -50 de grade Celsius

Soții Attila și Kinga Bertici sunt pregătiți să pornească într-o expediție extremă la Polul Frigului, în localitatea siberiană Oimiakon. Cei doi vor deveni astfel primii români (un singur echipaj) care ajung în cel mai friguros loc de pe pământ în plina iarnă, cu o Dacia Duster. În Yakutia, provincia Oimiakon, sunt minus 50 de grade Celsius, iar în luna ianuarie temperaturile pot ajunge chiar și la minus 65 de grade.

Attila și Kinga Bertici încep, pe 12 decembrie, o expediție cu destinația Oimiakon, satul siberian considerat ca fiind polul mondial al frigului. În total vor să parcurgă în jur de 25.000 de km, iar cea mai periculoasă zonă este un drum dus-întors de 2.000 km unde nu există semnal la telefon, sunt doar câteva așezări, iar temperaturile vor atinge -50 de grade Celsius. În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc în această dimineață, soții Bertici au vorbit despre expediție, dar și despre pericolele care îi pândesc.

,,Am mare încredere în noua mașină, Dacia Duster, dar nu se știe niciodată. Cel mai greu va fi că ajutorul vine de la mii de kilometri, iar pe drumul oaselor nu există asfalt. Sunt drumuri pe lacuri înghețate, iar anual cam 30 de mașini cad în râu și nu se mai găsesc niciodată”, a spus Attila Bertici.

Este primul echipaj românesc care pornește singur într-o astfel de expediție, iar cei doi speră să nu se confrunte cu prea multe probleme: ,,Nu știu cum rezistă corpul la minus 50 de grade”, a subliniat Kinga Bertici. De remarcat că până în acest moment foarte multe persoane au sponsorizat această expediție, contribuind cu diferite sume de bani. Sponsorul principal al expediției este restaurantul Gemelli.

Startul expediției va avea loc în  data de 12 decembrie, la ora 12.00. Cei doi vor parcurge în jur de 25.000 de kilometri, din care 10.000 de kilometri în Siberia Sălbatică. Vor călători doar câte două ore pe timp de zi, în rest vor fi pe drum noaptea și vor dormi în mașină.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.