Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

ANSVSA: Carne de curcan din zona cu gripă aviară din Ungaria, introdusă în România

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat astăzi, vineri – 17 ianuarie, că a fost notificată de Comisia Europeană privind faptul că în România, mai exact în județul Bihor, a ajuns carne de curcan din fermele comerciale de păsări din Ungaria, aflate în zona de restricție din cauza focarului de gripă aviară produs de tipul H5N8.

Comisia Europeană a transmis o notificare Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), prin care informează că din fermele comerciale de păsări din Ungaria, aflate în zona de restricție din jurul focarului de gripă aviară produs de tipul H5N8, au fost sacrificate păsări (curcani), iar produsele obținute au fost livrate către mai multe state membre, printre care și România”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit ANSVSA, “astfel de produse au fost introduse în România prin trei unități de depozitare, de pe raza județului Bihor”. ANSVSA anunță că a dispus serviciilor sanitare veterinare de la nivel teritorial să acționeze de urgență pentru identificarea tuturor beneficiarilor produselor în cauză, retragerea de la comercializare și incinerarea acestora, în conformitate cu prevederile Directivei 94/2005.

În Ungaria situația privind gripa aviară se agravează, fiind deja raportat cel de-al doilea focar de gripă aviară în decurs de câteva zile.

 

 

Un comentariu

  1. Vintilă Răspunde

    Opriți importurile către românia la orce animal si nu o sa mai avem pesta porcine gripa aviara etc ca o sa ajungem o țară de muritori de foame până la urmă cu toate deciziile voastre proaste nu va mai ajung bani din spagi tot continuat să executați toate animalele din romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.