Ultima actualizare: azi, 13:55

Locale

Consiliul elevilor reacționează în cazul copiilor din portbagaj: Este revoltător!

Consiliul elevilor reacționează în cazul copiilor înghesuiți în portbagajul microbuzului școlar. Reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor (CJE) consideră incidentul drept unul revoltător și recomandă adăugarea unor microbuze în plus pentru ca astfel de cazuri să nu se mai repete.

Redăm mai jos poziția completă a CJE vizavi de incidentul petrecut în comuna Batarci:

,,Consiliul Județean al Elevilor consideră că incidentul autobuzului școlar arhiplin cu copii din comuna Batarci, județul Satu Mare, este de-a dreptul revoltător deoarece elevii care trebuie să stea în picioare sau cei care trebuie să se înghesuie în portbagaj printre ghiozdane pentru a avea loc, au șanse mult mai ridicate la vătămări grave în momentul unui posibil accident.

Astfel de incidente pun în pericol viața copiilor aflați în mijloacele respective de transport, mijloace de transport care ar trebuii sa le ofere siguranță deplina

În aceste cazuri cel mai recomandat ar fi adăugarea unui autobuz în plus pentru ca elevii să nu mai fie expuși la asemenea riscuri și pericole.

Într-un final șoferul autobuzului a fost sancţionat de către poliţişti deoarece a încălcat Codul Rutier. Scopul cazului era de a atrage atenţia asupra pericolului la care au fost expuşi copiii, dar primarul comunei Batarci, Toma Vasile Adrian, n-a înţeles acest lucru.”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.