Ultima actualizare: azi, 10:34

Locale

Ferma unde s-a depistat focarul de gripă aviară distribuia ouă în Satu Mare

Firma din județul Maramureș unde s-a depistat focarul de gripă aviară vindea ouă și în județul Satu Mare. Printre cei mai importanți clienți ai firmei se numără en-gros Gordius Satu Mare, care distribuia ouă în județul Satu Mare, informează Agrointel.

Firma Karin SRL asigura necesarul de ouă pentru consum pentru piaţa organizată din România şi Ungaria, scrie Agerpres.

Pe site-ul propriu, firma se prezintă ca o companie care a reușit să se impună pe piața din România și din străinătate prin calitatea deosebită a ouălor produse, calitate garantată de managementul celor doi acționari, care, prin specializarea lor de medici veterinari, supervizează întregul proces tehnologic și lanțul alimentar.

Printre cei mai importanți clienți ai companiei Karin se numără: Cora Baia Mare, magazinele Abaflor, magazinele Grup Cerneștean, magazinele Grup Luceafărul, magazinele Moruta, magazinele Salamandra Cluj ,en-gros Gordius Satu Mare, fabrica de paste făinoase Hajdu din Ungaria, etc, mai informează sursa citată.

În momentul în care ferma avicolă din Seini a fost lovită de gripă aviară, în exploatație exista un efectiv de 18.699 de păsări.

Primarul din Seini, Gabriela Tulbure, a precizat astăzi că focarul de gripă aviară descoperit la fermă a fost izolat, iar serviciile veterinare au luat măsurile de biosecuritate adecvate.

„Situaţia este sub control, fiind luate toate măsurile de combatere în focar şi nu există posibilitatea afectării sănătăţii populaţiei. Serviciile veterinare au luat toate măsurile de biosecuritate în vederea stopării extinderii virusului”, a spus Gabriela Tulbure.

Primăria oraşului Seini a suspendat achiziţionarea de materie primă din ferma avicolă pentru staţia de biogaz care produce energie pentru mai multe imobile din localitate.

Un comentariu

  1. varu Răspunde

    PROBABIL O FI DERANJAT PE CINEVA…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.