Ultima actualizare: azi, 21:29

Locale

FOTO. Campanie pentru o mamă cu cinci copii. Au primit locuinţă, dar e nelocuibilă

Campanie pentru o mamă cu cinci copii. Fostul viceprimar şi manager al Spitalului Judeţean Satu Mare, Marcela Papici, a descoperit un nou caz social în Satu Mare şi a început mobilizarea pentru ajutarea familiei. Este vorba despre o mamă cu cinci copii care a primit o locuinţă pe str. Ostrovului, însă în imobilul respectiv nu se poate locui.

Redăm mesajul Marcelei Papici de pe Facebook:

Si nu uita cand esti voios/Romane sa fii bun! Asa zicea o colinda…
Au trecut sarbatorile dar eu stiu ca oamenii sunt buni si dupa sarbatori. Asa ca, ne apucam iar de treaba!
Monica, mamica a 5 copii, a primit(in sfarsit!) o locuinta sociala, pe Ostrovului. Doar ca, din pacate, ea nu e locuibila. Nu are apa, curent; nu se inchide usa, nici geamul. Peretii sunt igrasie, pardoseala – mucegai, nu exista nimic pt baie si nimic pt bucatarie…
Iar ea, dintr-un salar(lucreaza la Florisal) si alocatiile copiilor, nu are cum sa le faca! Azi am platit chiria anticipat pe 6 luni – 270 lei. Am facut cererea pt racordare la curent iar maine merg la Apaserv pt contract. Daca credeti ca ne puteti ajuta, orice ajutor e binevenit. Las aici o lista de obiecte de care am avea nevoie:
Vopsea lavabila, solutii pt mucegai si spalare pereti, parchet, folie,chiuveta baie si bucatarie, robinet baie, robinet bucatarie, robinet+para dus, boiler, pat-saltele, un dulap sau corp de mobila, canapea extensibila, aragaz+butelie, gresie, faianta, adezivi, televizor.
Acum locuiesc in chirie, intr-o garsoniera. Au frigider, convector si masina de spalat.
Avem nevoie de mana de lucru sau bani pentru manopere! Stiu ca toti avem prioritatile noastre dar, Doamne, e atat de greu sa fii sarac, needucat, batjocorit. Sa-ti fie foame, sete, frig si sa nu-i pese nimanui… Sa-ti planga copilul si sa poti doar sa-l strangi mai tare in brate…
Va rog sa nu ramanem indiferenti!
Multumesc de ajutor!”

Persoanele care pot ajuta, sunt rugate să ia legătura cu Marcela Papici.

17 comentarii

  1. ... Răspunde

    Totusi cum a facut cinci copii singura? Iarasi promovati inconstienta. Asa nu se termina niciodata. Nu efectul trebuie tratat ci cauza inlaturata. Va las sa ghiciti.

  2. GB Răspunde

    Pozele ilustrează situația revoltătoare a multor locuințe sociale, din păcate. Și vinovatul principal este autotitatea locală care le “administreză”. Datorită ei zonele cu asemenea locuințe au devenit ghetouri(Vulturului, Toamnei, Samobil și mirificul CD2 de pe Ostrovului). În acest context demersul fostei viceprimărițe pare de noaptea minții <> sau <>. Bleah! Când ai chef să-ți dai cu tesla-n cap fă-o în baia personală nu în public că e grețos.

  3. s.m. Răspunde

    Indiferent cine si cum si cati copii are.Il intreb pe cel care a alocat aceasta locuinta in acest hal. El s-ar muta acolo? Acolo in acel loc nici un animal nu poti tine. Asta este Asistenta sociala in Satu Mare? Bravo. Cred ca cei din Primaria Satu Mare mai jos de cat atat,nu se pot duce.

  4. Y Răspunde

    Totuși au primit o locuință, așa degradata cum e, este casa lor.

  5. Lili Răspunde

    Dincolo de indolenta si incompetenta autoritatii din subordinea primariei, gestul de a ajuta o familie aflata la nevoie este unul de bun simt, uman, crestinesc si de apreciat.
    Sa ajuti cat de putin poti, in astfel de situatii face hine sufletului.
    Nu credeti?
    Incercati!

  6. Popica Răspunde

    Site care te plateste sa rezolvi chestionare. Inscrie-te aici.
    https://bit.ly/378Omua

  7. ... Răspunde

    Am o întrebare. Nu credeți că ar trebui ajutată mai degrabă săraca mamă și fetița de 6 ani peste care a căzut ditamai camionul încărcat în Lazuri în mai 2019??? I-a nenorocit pentru toată viața. Sau de acolo nu iese nimic la madam Papici? Am înțeles că trebuie amputat piciorul copilei de la genunchi în jos. Foarte trist.

  8. cetatean Răspunde

    Chiar că arată mai rău ca un grajd de animale!!! Așa dă primăria o locuință pentru oameni???? O minimă igienizare, zugrăvit??? Poate face dna Papici o reclamație la AVOCATUL POPORULUI și să arate cum administrația locală tratează oamenii mai rău ca pe animale! Oare și fiul fostei viceprimar Doina Feher ar fi primit locuința tot în acest hal???

    • Unu' Răspunde

      BIIIG BIG like!

    • y Răspunde

      @cetatean , oare cine a adus locuinta in halul in care arata ? nu cumva cei care au locuit acolo ?

      • y Răspunde

        Nu eu am scris ci iarăși un hoțoman dar observația este pertinentă.

        • cârcotaş Răspunde

          Hai că şi eu m-am săturat! Schimbă-ţi nick’u. Semnează o vreme cu ,,Real y”.

          • y

            @cârcotaș, suspectez că e cineva care are acces la informații de genul adresă de e-mail (sper că nu redacția pentru că nu vreau să cred că își bate joc careva de mine). Cum postez sub alt nickname (pentru că am încercat să văd reacția) imediat apare ca reacție o postare semnată “y”. Tu la ce te-ai gândi în locul meu? Oricum nu mai postez cu semnătura y. Așa că nu te minuna. Cel care face asta ori e înapoiat mintal ori bolnav psihic.
            Semnat the real y.

          • cârcotaş

            @y, stai liniştit şi eu am trăit experienţa de a fi ,,reperat”. Nu pune la suflet.

      • Unu' Răspunde

        Nu contează, indiferent cine a adus locuința în acest hal, ADMINISTRATOR este primăria, care are OBLIGAȚIA legală de a ÎNTREȚINE locuibile acele “garsoniere” – cutii de înmulțire!

        • y Răspunde

          adica primaria ,din banii nostrii , sa repare ce au distrus unii care nu au lucrat niciodata ! ceva nu este in regula

          • bigbrother?‍♂️

            Te rog frumos foloseste alt nume. Deja e penibil. Sau s-a blocat tastatura, ți-ai băgat deștu între taste și așe o rămas? Nașpa. Să sun la Arahat112? Puțin îmi pasă de țigani că au ori ba unde să stea. Cine are puterea și inconștiența să fabrice cinci copii fără să aibă un dram de mijloc de subzistență sigur poate pune câteodată mâna și pe o sculă să repare ceva. Eu personal n-am cerut și nici n-am primit nimic gratis, chiar eu am dat la alții. De ce sunt ei altfel? Știu familii care ar merita un pic de ajutor dar au atâta demnitare în ei că nu cer. Ăștia numai în pomană ar sta. Dacă te fute atât de mult grija pentru ei poți să-i iei în gazdă. Dar să fii cu ochii-n patru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.