Ultima actualizare: azi, 16:36

Locale

FOTO. Probleme pentru echipajul Bertici, lângă Polul Frigului: Mașina a făcut ca un elicopter

Probleme pentru echipajul Bertici, la 30 de kilometri de destinația finală. Mașina celor doi sătmăreni a fost aproape să cedeze la -50 de grade Celsius, iar expediția era pe cale să se încheie chiar înainte de destinația finală. Cu toate acestea, soții Bertici și-au continuat drumul și au reușit, într-un final, să ajungă la 30 de kilometri de Oymyakon.

Mesajul soților Bertici:

,,Dragilor azi am învins imposibilul și doar cu ajutorul lui Dumnezeu am ajuns in TomTor (lângă Oymyakon). In primi 200 de kilometri nu am întâmpinat probleme, afară erau -30 de grade. După ce am trecut munții, am părăsit drumul principal care merge la Magadan și am luat la dreapta spre Oymyakon. Când am intrat in depresiune a început filmul nostru pe care nu vom uita niciodată! Am deja peste 2 milioane de kilometri conduși (Attila), iar acești ultimi 200 de kilometri au fost cele mai grele din viața mea.

Noi ne uitam la temperaturile din TomTor care indicau -42 am zis, ok, no problem. Însă in depresiune am întâmpinat -50 de grade (confirmat ulterior și de localnici din TomTor). Mașina a început să se comporte foarte ciudat sub -43 de grade. Semnal la telefon nu aveam deloc, la -45 mașina pur și simplu a vrut să se ridice in aer ca și un elicopter. Numai frrrrr, drrrrr zgomote fâșâitoare, nu am știut ce se întâmplă, am prins un deal unde temperatura a fost de -40 totul a redevenit normal. După care iar -48 și mașina iar a vrut să se rupă!

La jumatea drumului a trebuit sa luam o decizie, continuam sau ne întoarcem. Cu mașini nu ne-am întâlnit pe drum, dacă se oprea mașina era dezastru pentru noi. Am luat decizia de a continua drumul nostru și cu rugăciuni la bunul Dumnezeu am ajuns in TomTor epuizați la maxim. NEO este un erou s-a chinuit dar nu ne-a lăsat pe drum. Acum suntem cazați la localnici, mașina este in garaj. Mâine sperăm să ajungem la Oymyakon, vedem cum se comportă mașina, avem de parcurs 30 de kilometri. Încă nu știm cum ne vom întoarce la Yakutsk fiindcă trebuie să mergem pe același drum pe care am venit și….. vedem!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.