Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

FOTO. Sute de metri cubi de lemne, confiscate de polițiști în județul Satu Mare

Sute de metri cubi de lemne, confiscate de polițiști în județul Satu Mare. Oamenii legii au confiscat, în total, material lemnos în valoare de peste 140 de mii de lei, în acest sfârșit de săptămână.

Ce spune Poliția:

Sâmbătă, 18 ianuarie, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică și Secția Poliție Rurală Gherța Mică, au desfășurat activități de verificare și control pe linia respectării prevederilor legale a exploatării, transportului și comercializării materialului lemnos, pe raza județului Satu Mare. Ocazie cu care au depistat în pădurea localității Turț 79 de metri cubi de material lemnos, esență pin, în valoare de 12.956 lei, provenit din tăiere ilegală.

De asemenea, în urma verificărilor la fața locului au fost identificat și inventariat 784,5 de metri cubi de material lemnos, în valoare de 128.658 de lei, deținut fără documente de proveniență sau cu respectarea legislației silvice, conform Legii 171/2010.

Astfel, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și neglijență în serviciu, fiind confiscat faptic 863,50 de metri cubi de  material lemnos, în valoare de 141.614 lei.

Sursa: IPJ Satu Mare

 

 

5 comentarii

  1. Ionica Răspunde

    Si uite-asa n-o sa mai avem aer curat si ierni cum erau inainte. Dispar padurile, vin bolile si seceta. Bravo taranilor si hotilor de lemne. Un viitor fain ne asteapta

  2. Satmarean Răspunde

    Cam târzâu deja. De mult trebuiau opriți hoții !!!

  3. Nimeni Răspunde

    Din articol nu reiese ca hotii nu vor mai fura. Se zice ca li s-au intocmit dosare penale si ca li s-a confiscat marfa. Cred ca era mai eficace daca li se confiscau caii si distruse strafurile. Ce-au facut politistiu lasa loc de tocmeala ulterioara iar “pomii vietii” pot suferi in continuare.

  4. Adrian Răspunde

    Nu, aici legislatia ar trebui sa prevada “cati metrii cubi se tau ilegal atatia puieti sa planteze la loc ” echivalentul in metrii cub…munca in folosul comunitatii si din banii lor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.