Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

FOTO. Un polițist care a ajutat la prinderea criminalului din Bârsău, declarat polițistul anului în… Maramureș!

Un polițist care a ajutat la prinderea criminalului din Bârsău, declarat polițistul anului în… Maramureș! Politistul anului 2019 în Maramureș este agent șef Nichita Sorin-Alexandru, șeful Postului de Poliție Comunal Asuaju de Sus. El a primit astăzi o distincție ca urmare a întregii activităţi din anul trecut şi recunoasterii “implicării în solutionarea unui caz deosebit de grav, investigat de colegii din judeţul Satu Mare”.

 

Femeile din Bârsău aveau multiple lovituri în zona capului

Amintim că două femei, de 54 şi 63 de ani din Bârsău au fost găsite decedate în casă. Potrivit încheierii de şedinţă pronunţată de judecători, cele două femei au fost ucise cu un ciocan.Criminalul le-a lovit până când ciocanul a rămas fără coadă. El a furat 3.300 de euro şi 900 de lei din casa femeii ucise.

„La faţa locului a fost găsită arma crimei, sub cadavrele victimelor, respectiv un ciocan de dimensiuni mici, având baza de 2 centimetri, iar coada acestuia a fost găsită într-o cutie de carton aflată lângă cadavrele victimelor. În urma cercetărilor s-a constatat că, în data de 10.12.2019, numitul P.M. a pătruns, printr-o modalitate care încă nu a fost stabilită, în locuinţa victimei F.A., i-a aplicat acesteia şi victimei O.A. multiple lovituri în zona capului cu un ciocan, după care a sustras de la faţa locului suma de 3.300 euro şi suma de 900 de lei”, se arată în extrasul de încheiere pronunţată de judecătorii Tribunalului Satu Mare.


Criminalul – pericol social

„Astfel, infracţiunea de omor calificat, prin gradul de pericol social abstract pe care-l implică, creează un pericol concret pentru ordinea publică. Gravitatea acestui fenomen infracţional şi limitele de pedeapsă stabilite de legiuitor sunt elemente de natură a stârni o reacţie de oprobriu general puternică. Fapta inculpatului este de natură să ne conducă la concluzia că acesta reprezintă un pericol ridicat pentru siguranţa cetăţenilor din comunitatea din care provine. În lipsa unui răspuns ferm al autorităţilor judiciare considerăm că lăsarea în libertate a inculpatului P.M. poate crea în rândul cetăţenilor un sentiment de neîncredere în organele statului şi temerea că valorile sociale şi ordinea de drept nu pot fi protejate în mod eficient în astfel de cazuri. Pentru acest considerent, apreciem că trebuie păstrată în opinia ordinii publice ideea că instituţiile publice chemate să aplice legea sunt în măsură ca prin mijloace legale pot să ofere cetăţeanului siguranţa necesară”, se mai arată în document.

Principalul suspect a recunoscut că a ucis femeile din Bârsău

Reamintim că două femei au fost ucise în comuna Bârsău, județul Satu Mare. Femeile erau vecine, una în vârstă de 53 de ani, iar cealaltă în vârstă de 65 de ani. În momentul în care s-a petrecut tragedia, femeile se aflau în casa uneia dintre ele.
Criminalul, Marin P., tot din Bârsău a fost arestat pentru o perioadă de 30 de zile El a fost dus de mascaţi la Tribunal, unde, potrivit surselor PortalSM, a recunoscut cele două crime.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.