Ultima actualizare: azi, 10:48

Locale

Scandal în direct la TV pe subiectul Bibliotecii Județene. “Sunteți dili dili domnule”

Scandal în direct la România TV, în această seară, pe subiectul alocării de fonduri pentru achiziţia sediului pentru Biblioteca Județeană Satu Mare.

Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării, a intervenit în direct la România TV după ce postul de televiziune a relatat faptul că ministrul i-a cerut premierului Ludovic Orban să scoată din fondul de rezervă al Guvernului 2,5 milioane de euro, o parte din bani fiind necesari pentru o bibliotecă județeană din Satu Mare. 

În timpul ședinței de Guvern ministrul i-a precizat premierului Orban că banii sunt necesari pentru un spital, deși ar fi fost necesari pentru biblioteca menționată anterior, susține România TV.

Scandal în direct cu Radu Cristescu

În loc să îi răspundă prezentatoarei Andreea Crețulescu la întrebările privind banii solicitați de la Guvern, ministrul Dezvoltării s-a certat în direct cu Radu Cristescu.

Ion Ștefan: Nu cunosc pe cineva din Satu Mare, nu știu cine e antreprenorul. Mă pun la dispoziția organelor de anchetă în seara asta, orcând, în orice clipă. Nu am împărțit cu nimeni. Nu știu. Rog organele de anchetă mâine să verifice modul în care au fost alocați acești bani. Nu s-a întâmplat așa ceva. Banii au ajuns acolo unde au fost alocați. În acea ședință de Guvern au fost mai multe hotărâri cu privire la alocarea unor sume din fondul de rezervă. Într-adevăr am spus, așa cum spuneți și dvs., dar hotărârea de Guvern este pentru această bibliotecă.

Radu Cristescu: Locul dumneavoastră este la pușcărie, domnule ministru!

Ion Ștefan: Domnule, ascultați-mă puțin. Nu e nicio confuzie. În acea ședință de Guvern au fost sute de UAT-uri care au primit bani din fondul de rezervă.

Radu Cristescu: De ce nu ați spus bibliotecă direct? De ce ați spus spital?

Ion Ștefan: Domnule fiți mai calm. Eu mă autodenunț cu privire la escrocheria asta care spuneți dvs. că este. Ce prostii spuneți dumneavoastră la spital este cu totul și cu totul altceva. (…)

Ion Ștefan: Domnu Cristescu, mergem amândoi mâine la DNA. În viața mea nu m-am întâlnit cu cine spuneți dumneavoastră. Ne autodenunțăm amândoi.

Radu Cristescu: S-ar putea să plec singur de acolo. (…) Este adevărat că domnul Ludovic Orban a fost angajatul fratelui dumneavoastră acum câțiva ani la firma lui?

Ion Ștefan: Domnu Cristescu pe mine mă întrebați? Domne dumneavoastră sunteți dili dili domnule. Sunteți obosit domnule. Vedeți-vă de ale dumneavoastră.

Radu Cristescu: Jaf din bani publici ați făcut.

Care era urgența?

Întrebat de Andreea Crețulescu care era urgența, Ion Ștefan a răspuns:

”S-au sprijinit autoritățile locale să-și achite… (…) Au fost bani și pentru spital. Am alocat bani pentru Consiliul Județean Satu Mare. (…) Biblioteca Județeană Satu Mare este o instituție publică, aparține de CJ Satu Mare. Într-adevăr s-au alocat acești bani. Urgența era pentru echilibrarea bugetelor locale”, a completat ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan.

Bogdan Chirieac a intervenit: Se duce toată credibilitatea

Întrebat de Bogdan Chirieac dacă s-a făcut o solicitare pentru achiziționarea unei clădiri necesare unui spital, ministrul Ion Ștefan a răspuns:

”Nu. Unei biblioteci din Satu Mare. Domnul premier a întrebat: domne e vorba despre spital… au fost discuții”, a precizat ministrul.

Bogdan Chirieac: E limpede ca lumina zilei. Ați spus spital, e vorba de altceva. Opinia mea este ca mâine, la prima oră, să retrageți banii ăia dacă se mai poate. Nu se poate. În ședinţa de Guvern ați spus 2,5 milioane de euro pentru clădirea unui spital, Doamne ajută, și când colo se face bibliotecă. E clar că primul ministru a fost indus în eroare. Nu se poate. Se duce toată credibilitatea. I-ați spus spital atunci e spital, nu e bibliotecă. Una e să ceri bani pentru spital și alta e să ceri pentru o bibliotecă.

sursa:  dcnews.ro

 

11 comentarii

  1. c-block Răspunde

    Cine se amestecă în tărâțe îl mănâncă porcii. Aia nu e televiziune eu un fel de OTV. Mizerie.

  2. Satu Mare Răspunde

    Niște câcănari, caută nod în papură !!!!!

  3. R.C. Răspunde

    Cristescu…..mizerie ai fost…și vei fi !!!!!!!!!!!

  4. ... Răspunde

    Nici o faptă bună nu rămâne nepedepsită. Mai mare rușine! După ce că de mai bine de 10 ani dăm bani grei pe chirie, sabotăm mutarea pentru că nu ne convine soluția propusă acum mergem la DNA! PSD își bate joc de orașul ăsta. Mai votați-i!

    • Figaro Răspunde

      Nu da inteligenta pe afara in cazul tau, amice, nu? Adica 10 ani s-au platit bani pentru o chirie, e oarecum aiurea, ca de banii aia construiai ceva de la zero 100%, dar in fine. Dar sa vii acum sa acuzi PSD ca demasca un smen, deja asta este peste puterea mea de a intelege. Adica PSD ciuma rosie, dar PNL daca face exact aceleasi smenuri, astea sunt de fapt rautati de-ale pesedistilor, care blocheaza investitiile. Muhahahahaha! Ce om limitat!

      • ... Răspunde

        Ce să rac dacă ești prost și nu înțelegi. Dădeau și nu dădeaua banii ăia pentru sediul nou. În epoca Ștef-Govor cu PSD pe cai mari nu s-a mișcat doar s-a promis. Au avut ani buni să facă ceva. Ce au făcut? O machetă. Era în puterea lor să facă ce vor.

        • Figaro Răspunde

          Ok, acum i-au dat pentru spital, pardon biblioteca. Oare Orban ce parere are despre smenul ministrului? Daca actualii ministri sunt cei care trebuie sa aduca Romania nooorrrmaaaaaaalaaa, apoi parca mi-e dor de pesedisti.

          • ...

            @Figaro, aici sunt de acord cu tine. Sunt lamentabili. Când tot ajung la guvernare eu sper ca totuși vor face ceva-ceva. Repede mă contrazic. Diletanți și fripturiști din păcate. Bine că ne luăm cu liftiera la trântă!

  5. Diuri Răspunde

    Pentru inceput: Capitala sa stea acasa si s-o pupe tanti Gabi.
    Mancatorii de rahat, degeabisti si mincinosii profesioniti (a se citi POLITICIENI) sa puna mana sa se trateze de excesul de invidie, hapsanism si sa incerce sa evolueze de la forma biologica de cimpanzei turbati care arunca cu kkt, la homo sapiens.

  6. asa si? Răspunde

    Pana la urma acea cladire este cea mai potrivita pentru mutarea bibliotecii. E in centru si in apropierea multor institutii de invatamant. Pretul de cumparare si costurile de modificare a cladirii probabil vor fi umflate, dar nici nu era normal ca o institutie cu o importanta atat de mare sa stea intr-un sediu inchiriat. Smen nesmen este un lucru concret, palpabil. Plus ca terenul despre care vorbea in spate la Aurora, parca spunea primul om al orasului ca face parcare pe el. Cu siguranta constructia unei cladiri noi era la fel de costisitoare, si acolo se umflau costurile.

  7. matroz Răspunde

    @all:isi mai aminteste cineva că au fost bani alocati CJ de guvern intr-un alt buget?Iar onor febletea comentatorilor -C Judetean-nu a reusit sa-i cheltuie?Oare de ce si de catre cine?Poate nu ne intereseaza o biblioteca romaneasca …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.