Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

FOTOGALERIE. Incendiu puternic, cu trei victime, la un magazin din Negrești (exercițiu)

În această dimineață, începând cu ora 09:00, pompierii militari din cadrul Secției de Pompieri Negrești-Oaș au executat un exercițiu de stingere la un magazin alimentar din orașul Negrești-Oaș.

Pentru a răspunde scenariului ”Incendiu izbucnit la vitrinele frigorifice ale magazinului, cu trei victime” au fost dislocați 14 pompieri cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Până la sosirea forțelor profesioniste, clienții au fost evacuati și conduși la locul de evacuare sub conducerea șefului de magazin.

După efectuarea recunoașterii, pompierii au acționat concomitent, atât pentru localizarea și lichidarea incendiului, cât și pentru identificarea și evaluarea stării de sănătate a victimelor. În urma incendiului au rezultat trei victime din randul personalului angajat, care au suferit arsuri si intoxicatii cu fum și monoxid de carbon. La acest exercițiu, forțele de intervenție au primit și sprijinul a 20 de voluntari ai Crucii Roșii Negrești Oaș.

Pregătirea prin exerciții și antrenamente este esențială în procesul de pregătire pentru intervenție a personalului propriu. Pe parcursul anului, la nivelul inspectoratului se organizează aplicații lunare, în toate subunitățile, după diferite posibile scenarii specifice tipurilor de risc aferente raioanelor de intervenție.

Sursa: ISU Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.