Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

FOTOPLANURI. Cartier nou de locuințe și spații comerciale, lângă mall-ul din Satu Mare

Un nou cartier de locuințe și spații comerciale ar urma să apară în municipiul Satu Mare, chiar lângă mall. Dezbaterea publică pentru construirea unui ansamblu de locuințe, spații comerciale, servicii și agrement a avut loc chiar astăzi, la sediul Primăriei Satu Mare.

Noile clădiri ar urma să fie construite pe drumul Careiului, pe un teren de aproape 16 mii de metri pătrați, lângă Shopping City Satu Mare. Potrivit documentației, ansamblul de locuințe va avea regim de înălțime P+7-10 nivele, iar zona de instituții și servicii clădire P+1-2 nivele. Prin realizarea ansamblului de locuinte si a spatiilor comerciale se va realiza punerea în valoare a cadrului construit al zonei, precum si extinderea utilitatilor edilitare existente necesare noului ansamblu de locuinte.

Terenul se învecineaza:

-la Nord: dig mal Somes

-la Sud: Drumul Careiului

-la Est: SC SIHA ROMANIA SRL

-la Vest: Centrul Medical Caritas, Kaufland, Shopping City Satu Mare

În cadrul documentatiei se va respecta zona de servitute a digului pentru situatii de interventie si se propune modernizarea drumului de acces de la baza acestuia prin amenajare si largire adecvata.

23 comentarii

  1. Daniel Răspunde

    Mă întreb cum va mai deservi intersecția aia noul cartier. Infrastructura de acolo nu mai face față nici acum. Lucrurile nu sunt deloc gândite bine.

  2. y Răspunde

    @Daniel, ai așteaptări prea mari de la serviciul Urbanism. Au abordat problema exact invers și după ei potopul. Îți spun eu că habar nu au ce să facă, vezi sensul giratoriu tip lego temporar-definitiv de la Burdea. Dar dacă din punct de vedere al infrastructurii nu se poate atunci ori nu faci acolo mallul și toate celelalte îngrămădite acolo una peste cealaltă ori dacă tot insiști prima dată pui la punct infrastructura. Dar la noi dacă vine cineva cu o solicitare de autorizare și are bani, rezolvă! Să dau exemple? Acum deja au rămas doar două variante: ori sunt slabi profesioniști, ori fac asta intenționat.
    PS. Să-l întrebe pe marele specialist Beregszaszi, care-i soluția. Stă și prin zonă. Îți dau eu un exemplu de răspuns de-al lui – ăăăăăăă.
    PS2. Îți dau alt exemplu. Sunt deja cel puțin 10 ani de când a fost scandalul cu clădirea Florisal de la piața mare. S-a construit un etaj în plus față de ce era autorizat. Primăria a câștigat procesul, trebuia plusul demolat. Florisal a vândut imobilul și acum e gata finisat de noul proprietar cu tot cu etajul în plus. Asta e serviciul de urbanism din oraș.
    Sau îți dai seama ce va fi dacă fostul șef al poliției va face depozitul de bricolaj, magazin de mobilă sau nu știu ce va fi lângă finanțele locale? Să vezi tu blocaj atunci pe ambele maluri ale Someșului! Are certificat de jrbanism? Are. S-a dus cineva să comenteze la dezbatere că ar fi împotrivă? Nu.
    În concluzie în orașul ăsta dacă ai bani faci ce vrei, noi nu avem PUG-ul nici acum gata. După 15 ani. Probabil mai trebuie tot atâta.??

  3. ... Răspunde

    Stați băieți că încă voi nici nu știți că mai este în dezbatere un proiect în zonă. În locul fostului restaurant Eclipsa se vrea un hotel cu 2 etaje. Mă gândesc ce NU este încă în zonă ca să mai propunem câte ceva. O mai fi ceva spațiu liber prin zonă????

  4. mae Răspunde

    este tarr in spate …….succes

    • Unu' Răspunde

      M-ai prea ghicit!
      În spate este unul de are “mall” în proprietate și dorește să-și vândă una dintre clădiri către CJ Satu Mare pentru a muta biblioteca județeană! Din banii respectivi cică ar vrea să construiască …
      Ghici cine e …

  5. mae Răspunde

    deci se face stati linistit este gabor keresni

  6. satmarean Răspunde

    BETOANE ȘI IAR BETOANE!!!! NIMENI NU SE GÂNDEȘTE CĂ NE VOM SUFOCA! SPER SĂ FIE PRIMII CEI CARE DAU ASEMENEA APROBĂRI!!!

  7. Unu' Răspunde

    Și mai este o bombă în zonă: pe locul fabricii de pâine urmează a se construi un magazin Selgros!
    Noah abia atunci va fi completă paleta de magazine …!
    Sunt curios ce soluție de trafic vor adopta “specialiștii” lu’ pește!

    • ... Răspunde

      Na, pe asta nu știam dar chiar va fi grasă treaba! În parlament este o lege care prevede ca magazinele peste 400 mp să se construiască obligatoriu în afară. Eu zic că ar fi mai ieftin ca primăria să dea un anunț ca noi să ne mutăm de aici. Ar fi mai ieftin pentru toți și băieții deștepți ar avea mai mult “teren de joacă”. Aici nu n-am referit la spații de joacă. Ca și soluție știi bine ce ne paște. Sens giratoriu. Că e deja una vizavi nu mai contează, se rezolvă.

  8. Euro Răspunde

    E foarte bine. Dar intrebarea este unde sunt cumparatorii. In oras s-a facut o gramada de investitii , fara sa faca o investitie in productie.

  9. Nepi Răspunde

    Sa fie chiar completa paleta, sa nu uitati de minicartierul ce vrea sa construiasca Nepi intre Pod-biserica-str Digului…..vai si amar de traficul de pa Careiului…

  10. Bogu Răspunde

    Cred ca e o gluma 🙂 in vecinatatea cimitirului si in zona de receptie marfa a supermarket-ului Kaufland. Deja si vad anuntul pe imobiliare: Apartamente de lux de vanzare, zona Mall Nepi, in complexul rezidential “Riverside residence”, ca suna bine. Dar asta nu e tot, fi tu atent acolo ce acces are din Drumul Careiului. Ce e aia o fasie de 6,5 m latime, probabil plina de masini parcate dupa vanzare, fara trotuare.?

    • c-block Răspunde

      Acces propus imediat cu cobori de pe pod unde tot deșteptul parchează în ușă la restaurant! Ca să nu mai spun de centrul medical Caritas!! Exact lângă accesul lor. Vor fi la accidente în veselie! Probabil asta se vrea! Oare?
      Pentru investitor în schimb e bine gândit. De ce trăiești? Să bagi la mațe, să mergi la shopping și să mori. Aici toate sunt la un loc. All inclusive curat. Cireașa de pe tort va fi traficul infernal tip Bombay.? Nici nu mai trebuie să pleci în concediu.??

      • Trafic Răspunde

        O sa fie interesant si cand vrei sa intri in complex venind dinspre Kaufland: va trebui sa faci sensul teroare de la Burdea sa intri :). Tot asa la plecare spre M17 mergi odata la sensul de la Nepi sa te intorci…..trebuia obligat sa faca o iesire in paralel cu dig care se conecta la str. Digului, care neaparat TREBUIA LARGIT mai ales daca si Nepi construieste 10 blocuri acolo….Si asa e blocat acea straduta in orele de varf si de multe ori nu numai…

    • Yon Răspunde

      Salut,
      Bună asta ????
      Dă-mi voie să completez anunțul:
      “Residential penthouse,cartier nou lux,spațiu verde(digul),locuri de parcare(sub pod),mall,super market,cimitir(pentru a-i ține pe cei dragi aproape),la super preț conform “pieței imobiliare în continuă dezvoltare” 1000 euro milimetrul pătrat,semi-finisat…Finalizare în totalitate!

      • ... Răspunde

        Motto “Reînviem” sau “Viață veșnică”.???

        • Yon Răspunde

          @…
          Complex rezidențial de lux”Reînvierea”

        • Yon Răspunde

          Parcă văd după ce e gata complexul,peste 20 de ani,articol:
          “Propietarii din Complexul rezidențial de lux”Reînvierea” solicită mutarea supermarketului,a mall-ului,a cimitirirului,din următoarele motive:
          1)că-și pierd copii prin mall;
          2)copilași se joacă prin cimitir;
          3)cei de la supermarket descarcă seara după ora 18,nu se pot odihnii;
          4)vor liniște;

    • Unu' Răspunde

      Bună asta cu “Riverside Residence”! Mai poate să pună și “zonă extrem de liniștită”

  11. Popica Răspunde

    Castiga bani completand sondaje online
    La inregistrare primesti bonus.
    Inscrie-te aici http://bit.ly/31pLncZ

    • Ionel Răspunde

      Iar va plangeti. Nu merita.
      Daca tot cu anunturi, Vand usa de cocina in stare foarte buna. Zavoar metalic schimbat.
      Usa compusa din scanduri de lemn stejar baituit recent, in schelet metalic cu putina rugina.
      Testat recent, usa cu agrement tehnic, opreste si o scroafa de 180kg, in calduri.
      Testul, cu peste 200kg nu s-a efectuat.
      Nu deranjati inutil. Nu asigur transport.
      Pret 220 Ron.

  12. Marius Răspunde

    Densitatea construita este respectata?
    Se pare ca se doreste “Un oras pt. profit si nu unul pt. interesul public!”

    • y Răspunde

      Dragul meu, în termeni urbanistici se cheamă POT și este propus 40% deci e mai mult de 25% cât e acceptat prin regulamentul valabil. Dar nu-ți bate capul că neamțul de la Siha s-a dus la dezbaterea publică și a explicat clar că nu e de acord. Iar primăria în mod misterios a oprit procedura până la clarificarea situației. Dacă comenta unul din ăștia amărâți locali și îi deranjam în interese eram trimiși din scurt la plimbare. Cât va fi Siha acolo nu au cum să rezolve problemele cu accesul. Doar n-o să circule zilnic sute de locatari prin curtea fabricii doar pentru că așa vrea mușchii “dezvoltatorului imobiliar”???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.