Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Gripa aviară: Localitate din Satu Mare, în zonă de protecție

Gripa aviară: localitate din Satu Mare, în zonă de protecție. Peste 24 de localităţi din trei judeţe ale ţării se află în zone de supraveghere sau protecţie urmare a izbucnirii a două focare de gripă aviară pe teritoriul României, titrează economica.net.

Comisia Europeană a publicat lista zonelor de portecţie şi supraveghere din fecare stat membru în care a apărut infecţia cu virusul gripei aviare- H5N8, respectiv Ungaria, Polonia, Slovacia şi România, ceea ce înseamnă că fermele din acele trebuie să respecte condiţii stricte în ceea ce priveşte schimburile comerciale de carne şi ouă.

În cazul României, au fost incluse în anexa cu zonele de protecţie trei localităţi din judeţele Maramureş şi Satu Mare respectiv Seini, Sebişa şi Pomi (din Satu Mare). Conform Regulamentelor comunitare în vigoare, în cazul exploataţiilor de păsări situate într-o zonă de protecţie, “:nicio pasăre de curte, nicio pasăre captivă și nici un mamifer domestic nu trebuie să intre sau să iasă din exploatație fără autorizarea autorității competente. Această restricție nu se aplică mamiferelor care au acces numai la părțile acestor exploatații utilizate pentru cazarea persoanelor, în care: nu au contact cu păsările de curte și cu celelalte păsări captive şi nu au acces la coliviile sau la zonele în care se țin aceste păsări”.

Sursa: economica.net

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.