Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Kelemen Hunor, mobilizare pentru alegeri: „Trebuie să nu pierdem Satu Mare!”

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat astăzi la Cluj că uniunea trebuie să se pregătească pentru alegeri, trebuie să fie mai flexibilă şi să ajungă la înţelegeri şi acorduri pentru a nu pierde Primăria Satu Mare.

“Trebuie să ne pregătim pentru competiţie în alegerile locale, trebuie să ne pregătim, că trebuie să câştigăm alegerile locale. Trebuie să ne pregătim să nu avem mai puţini primari decât avem acum. Trebuie să avem mai mulţi, trebuie să fim flexibili în gestionarea situaţiilor şi trebuie să fim în stare să ajungem la înţelegeri, la acorduri, pentru ca să nu pierdem Satu Mare, să păstrăm Satu Mare şi să creăm situaţie în care să recâştigăm Târgu Mureşul. În 2020 avem şanse bune pentru ambele situaţii. Şi dacă este posibil, atunci noi trebuie să facem tot posibilul”, a declarat Kelemen Hunor, citat de PortalCJ.

El a avertizat că în votul cu două tururi UDMR ar putea pierde 20% din primari, şia  dat un semnal de mobilizare.

Primarul Kereskenyi Gabor: UDMR a mai câştigat Satu Mare în două tururi

Primarul Kereskenyi Gabor a declarat, recent, că UDMR a mai câtigat la Satu Mare şi la votul în două tururi.

“Miza alegerilor primarilor în 2 tururi este în marile municipii din Moldova ca Iaşi şi Bacău, din Olteania, Craiova sau Târgu Jiu, unde sunt presiuni la nivelul PNL şi consideră că astfel pot învinge PSD. La Satu Mare, avem un parteneriat cu PNL şi la nivel de judeţ şi la nivel de municipiu.

Eu personal nu am o obiecţie legată de alegerea primarilor în două tururi. Aşa cum spunea preşedintele Iohannis, un primar bun este reales indiferent de etnie. UDMR a mai câştigat de două ori în turul doi, pentru sătmăreni criteriul etnic nu e decisiv. În 2004, Iuliu Ilyes (UDMR) l-a învins pe Radu Bud (PNL) şi în 2008 pe Dorel Coica (PSD).

Noi nu ne ocupăm de sistemul de alegeri locale, noi ne facem datoria, avem un mandat care trebuie dus la bun sfârşit. Vor decide alegătorii, trebuie muncit foarte mult pentru a dobândi încrederea alegătorilor, acest lucru trebuie să îl facem. Poate va fi mai greu decât dintr-un tur, dar noi avem motive să fim mândri de ce am făcut.

Dar, aşa cum arată şi recomandările Comisiei de la Veneţia, nu este corect ca înainte cu 5 luni să se schimbe regulile. Din păcate, se discută mai mult de subiecte politice, dar noi, administraţia locală, avem obligaţia să nu uităm de problemele oraşului”, a spus Kereskenyi.

19 comentarii

  1. Matrozul Răspunde

    UDMR e blat cu PNL la Satu Mare. Albu a fost doua mandate viceprimar pentru primari UDMR. Candideaza doar de forma.

  2. Oliver Răspunde

    Dacă Albu va candida de formă viitorul lui politic e terminat la fel ca și poziția de președinte la PNL

  3. Cucu bau Răspunde

    Da generalul Leș se bagă sau se ascunde sub fusta cuiva și bagă în fata vreuna din nulitățile care mai populează psd ul?

  4. Mae Răspunde

    Dacă maghiari zic ca nu trebuie sa piardă alegerile la satu mare ! Atunci chiar trebuie sa piardă pentru sa nu avem un oraș maghiarizat 100% și doar firmele unle firme sînt ajutate sa lucreze,și doar uni investitorii sint lăsați în pace și ajutați de ce sa face diferență ?????

  5. Gg Răspunde

    Satu -Mare este un oras de Maghiari abia se mai vorbeste romana????asa ca trebe sa ne supunem lor!

    • Altu Răspunde

      Păi dacă mulți români vorbesc mai mult ungurește ,la ce te aștepți. Să nu mai vorbim de țigani sau mândrii șvabi care vorbesc tot ungurește.

  6. Satmarean suparat Răspunde

    Sa vedem cum ramane cu promisiunile cele mai recente – de exemplu asfaltarea strazii Alecu Russo promisa inca de anul trecut, bineinteles neonorata atunci – dar sa vedem acum inainte de alegeri !!! Vin alegerile in 2 tururi ! Conteaza orice vot, inclusiv al cetatenilor de pe str. Alecu Russo. Sunt peste 100 de imobile cu cel putin 3, 4 membri votanti. Sa vedem promisiunea de asfaltare.

    • Sătmăreanul consolat Răspunde

      Tocmai a trecut buldozerul pe strada ta şi a îndreptat hopurile cu lama. Ce vrei mai mult? Asfalt? Fugi de’aci!

  7. 500 Răspunde

    500% o sa iasa Gabor!Sa vedem si unde o sa intre odata iesit…

  8. cetatean Răspunde

    Trebuie sa nu pierdem :)))) Cum te exprimi ca un analfabet ?

  9. Szandokan Răspunde

    Afacerea deocamdată suna astfel:
    Sissy Szilágyi cumpara un fotoliu cald in PNL iar Albu ajunge primar. Totul cu ajutorul mafiei siciliene pe care Sissy, cățelul lui Tăriceanu o alimentează din greu cu valize burdusite cu numerar la intervale bine gândite.
    Ungurii au șanse de câștig pentru ca se prezintă la vot însă șmecheriile celor bazați din zona crespusculara numita satmar mereu vor avea și ele ceva de spus.
    Rămâne de văzut.
    Gurile rele spun ca liniștea asta a lui Sissy e doar tăcerea mieilor înainte de sacrificiul decisiv. După implantul de păr, silicoane și Botox grețos familia Szilágyi e gata de noi schimbări.
    Gr8 succes.

  10. joliku Răspunde

    Nu ei trebuie sa piarda, totalitatea cetatenilor trebuie sa castige! Aceeasi mentalitate egoista, doar la ciolan se gandesc!

  11. Norick Răspunde

    Ideje lenne megtanulni románul beszélni, kelemen és kereskényi..
    Trebuie sö nu.., ö, pentru cö,
    Polgármester vagy te analfabéta!
    ..meg a másik tróger kelemen.

    • Norick Răspunde

      Ar fi bine copile să folosesti un nickname propriu să nu furi ca și ma-ta materialul din care ai iesit si tu.. ? ?
      P. S. Inkább nyelt volna le anyád, vagy folytál volna le apád lábán.. ?

  12. kati -1 Răspunde

    De ce ați dat mîna cu cine nu trebuia? Ce-ar fi să nu mergem de loc la vot? Voi vreți loc de muncă, imaginați-vă că și tinerii sătmăreni vor locuri de muncă și creștere economică.
    Deci ce sînt două tururi nu meritați cheltuiala nici pentru un tur!

  13. DANA Răspunde

    Nu conteaza etnia , conteaza sa fii gospodar si sa stii sa administrezi un oras..de bine ..de rau.. acest primar a schimbat fata orasului..spre deosebire de altii care nici in 2 mandate n-au reusit nimic..

    • comentator Răspunde

      Sunt de acord dar e loc de mai bine. Atât am rămas în urmă față de vecini că dacă nu băgăm viteză …..

  14. c-block Răspunde

    @DANA, eu am una bucata dorinta. Din ce s-a promis cu mare tam-tam acum 4 ani si de care orasul are mare nevoie macar una sa fie inceputa. Singura investitie mare inceputa este centura de ocolire a orasului si asta nu are nici o treaba cu primaria pentru ca este treaba guvernului! Noi figuram doar ca beneficiari. Ia fa sapaturi de ce s-a oprit de exemplu investitia cu zona de agrement si spatii verzi dintre cele doua poduri!!! Te crucesti! Prostie, incompetenta si delasare la patrat! Nimeni nu-i leaga de maini si picioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.