Ultima actualizare: azi, 10:34

Locale

McDonald’s aduce muncitori din Sri Lanka

În contextul deficitului de forță de muncă din România, lanțul de restaurante fast-food McDonald’s va angaja, la jumătatea acestei luni, pentru cel puțin doi ani, 30 de cetățeni din Sri Lanka. Aceștia fac parte dintr-un proiect pilot, anunță compania.

Acest pas reprezintă o premieră pentru McDonald’s în România, generată inclusiv de criza forței de muncă de pe piața locală. Pentru selecția acestora, o echipă din România a mers în Sri Lanka, a transmis compania pentru Profit.ro.

„La jumătatea acestei luni ni se vor alătura 30 de colegi noi din Sri Lanka, într-un program-pilot la care am lucrat intens anul trecut. Acest program este o premieră pentru McDonald’s în România. Astfel, ne concentrăm toată atenția asupra unei integrări cât mai rapide în echipa noastră, prin traininguri și programe de multiculturalitate. Pentru selecția lor, o echipă din România a mers în Sri Lanka. Aceștia vor lucra în trei restaurante diferite din București. Nevoia de personal în industria noastră este mare, iar investiția în formarea lor este intensă și de lungă durată. Suntem nerăbdători să îi primim și să îi avem alături pentru cel puțin doi ani, timp în care îi vom integra în familia McDonald’s”, spune pentru Profit.ro Irina Ignătescu, HR Director, Premier Restaurants România.

Sursa: Profit.ro

6 comentarii

  1. Altu Răspunde

    Iar scrieți prostii,este deficit de Sclavi nu de Muncitori. Cine a scris articolul să muncească el la McDonald’s pe salariile oferite.

    • Ionica Răspunde

      @Altu….Ai dreptate….si nu ii vorba numa’ de salarii. Eu lucrez la privat(multinationala) si stiu cum ii. Bag ca sclavu’ in 8 ore . Si stres. Suntem sclavi in tara noastra. mai bine ma duc in UK

  2. HBC Răspunde

    IN TARA ASTA NU MERITA SA PUI O CARAMIDA MAI INCOLO….

  3. M Răspunde

    Poftiti vin migrantii legal in orasul nostru. Rusine Mc Donalds, cum putem protesta? Simplu, nu servim de la ei nimic. Este forta de munca, tinerii ne raman la Cluj, sau pleaca afara. Platiti satmarenii nu aduceti oameni din alta cultura, ca nu e sigur ca va iesi bine.

  4. bla Răspunde

    Dar cine sunt “norocosii” ? La ei in tara sunt pilosi sau nenorocoti ca imigrantii nostrii maidanezi? Poate au dat bani grei sa ajunga aici .In cazul asta, vor pleca in Germania in cautarea unui job la birou. Din Romania fug toti, fugim si noi… Asta e rezultatu guvernarilor din 90 incoace, inclusiv fosta si actuala . Arunca legi peste noapte, le schimba peste noapte, totul pentru a atrage simpatizanti in partidul lor si astfel isi asigura curu pe scaunu ala de sus

  5. ... Răspunde

    Cred că știe toată lumea povestea din vara asta cu muncitorii vietnamezi aduși la munca de asfaltare la drumari. După o lună nu i-au plătit iar muncitorii au luat-o la propriu pe arătură peste graniță către Ungaria. Nu cred că e mai ieftin să aduci mâna de lucru de la capătul lumii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.