Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Va ninge în județul Satu Mare, în primul weekend din 2020! Anunțul meteorologilor

Meteorologii anunță ninsori, începând de mâine, în județul Satu Mare. Așadar, potrivit ANM, sâmbătă și duminică va ninge în tot județul Satu Mare, iar temperaturile nu vor fi între 1 și 3 grade Celsius. 

Potrivit meteorologilor, sâmbătă, valorile termice diurne se vor situa în continuare peste cele caracteristice datei. Ziua cerul va fi variabil, dar după orele amiezii nebulozitatea se va extinde în regiunile vestice, nordice şi centrale unde, pe arii restrânse, se vor semnala precipitaţii slabe, mixte. Duminică, 5 ianuarie 2020, valorile termice vor fi în scădere faţă de intervalul precedent. Cerul va avea înnorări, iar local şi temporar se vor semnala precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare la munte, predominant ninsori în jumătatea de nord a ţării şi mixte în rest. Izolat vor fi condiţii de polei.

Un fenomen deosebit a avut loc în data de 31 decembrie, la periferia municipiului Satu Mare. Mai mulți oameni s-au bucurat, preț de câteva minute, când au observat că din cer încep să cadă fulgi de nea. Bucuria a fost și mai mare atunci când au observat că pe pavaj s-au așternut, de fapt, mii de steluțe din gheață. 

Este cunoscut faptul că fiecare fulg are o structură unică și deosebit, în centrul lor aflându-se o particulă de foarte mici dimensiuni  în jurul căreia se dezvoltă ramificaţii complexe. Acestea pot fi observate, în general, cu un microscop electronic, însă, în ajunul anului nou, forma fulgilor a putut fi observată cu ochiul liber.

Un comentariu

  1. meteo Răspunde

    Mai “ziaristii” lumii, ati citit macar o data cele 2 randuri ce ati postat: ” iar temperaturile nu vor fi între 1 și 3 grade Celsius. ” Poate vroiati sa scrieti, ca vor fi intre 1 si -3 grade……. Stiti, acel “-” inseamna o temperatura negativa,… 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.