Ultima actualizare: azi, 21:59

Naţionale

Cea mai scăzută temperatură din acest an: -32 de grade Celsius în Maramureș

Cea mai scăzută temperatură din acest an, -32 de grade Celsius, a fost înregistrată în cursul nopţii de miercuri spre joi pe Vârful Iezer din Munţii Pietrosul Rodnei, a precizat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureş, Dan Bucă.
„Aseară, indicele de răcire a atins valoarea de minus 32 de grade Celsius la Vârful Iezer (la staţia meteo din Munţii Pietrosul Rodnei – n.r.). Tot în aceeeşi zonă montană, viteza vântului a fost de 83 de kilometri pe oră”, a spus Dan Bucă, potrivit Agerpres.

Conform acestuia, cele mai scăzute temperaturi înregistrate joi dimineaţă au fost -15 grade la Vârful Iezer, -13 grade în Pasul Prislop, -10 grade la Borşa, -9 grade la Cavnic, -8 grade la Vişeu de Sus şi Pasul Gutâi, -7 grade la Târgu Lăpuş, Sighetu Marmaţiei şi Ocna Şugatag, -4 grade în municipiul Baia Mare şi -3 grade în Baia Sprie, Seini, Şomcuta Mare. De asemenea, au fost semnalate sectoare cu ceaţă în Pasul Gutâi.

2 comentarii

  1. Nimeni Răspunde

    D-l Buca, sa- si poarte sanatos de-aici incolo cat mai mult numele, nu prea cunoaste bine notiunile meteo. El zice ca “indicele de răcire a atins valoarea de minus 32 de grade Celsius”, gresit insa, deoarece indicele de racire este o marime adimensionala. Indicele de racire la care se refera a fost in jurul valorii de -76, daca bine-mi aduc aminte. Probabil ca se refera la temperatura resimtita, care este cu totul alta mancare de peste.

  2. c4s Răspunde

    asta-i stire. ce zice in titlu cu ce scrie in articol sunt 2 lucruri dierite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.