Ultima actualizare: ieri, 21:44

Locale

FOTO. Pericol de inundații în județul Satu Mare! Au fost depășite cotele de atenție

Precipitațiile înregistrate, începând cu data de 2 februarie 2019, cumulate cu topirea zăpezii, ca urmare a creșterii temperaturilor neobișnuit de mult pentru această perioadă, au determinat creşteri semnificative ale nivelurilor cursurilor de apă din județul Satu Mare.

Acumularea Călinești-Oaș se află în faza I de apărare, începând de astăzi, de la miezul nopții, iar tendința este de creștere, din cauza debitului mare afluent. Din acumulare se evacuează controlat debite, prin golirea de fund și prin uzinare.

Ca urmare a tranzitării undei de viitură prin acumulare, respectiv a propagării acesteia spre aval, sunt depășite cotele de atenție pe sectorul îndiguit a râului Tur, în localitățile: Călinești-Oaș, Turulung și Micula.

Personalul Sistemului de Gospodărire a Apelor Satu Mare monitorizează în teren evoluția evenimentelor și este pregătit pentru intervenții pe cursurile de apă, în vederea asigurării secțiunii de scurgere, dacă va fi necesar.

Specialiștii Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa solicită populației să nu traverseze cursurile de apă și să nu desfășoare activități în zonele adiacente albiilor acestora, în perioadele în care sunt emise coduri meteorologice și hidrologice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.