Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

FOTO. S-a deschis prima clinică de terapie asistată cu animale. Cum se desfășoară ședințele!

S-a deschis prima clinică de terapie asistată cu animale. Prima clinică de psihoterapie standard și terapie asistată de animale din România și-a deschis azi porțile la Cluj-Napoca, informează colegii de la Portal CJ. Beneficiarii, copii sau adulți, primesc ajutor din partea a șapte câini special dresați.

,,Am deschis prima clinică de terapie standard și terapie asistată de animale din România unde oferim servicii psihologice, terapie cognitiv comportamentală, logopedie. Câinele de terapie este folosit în diverse jocuri și activități astfel încât să ajute beneficiarul, să îl motiveze să atingă obiectivele terapeutice. Ne adresăm atât copiilor tipici dar și celor cu dizabilități sau cu diagnostic de tulburări din spectrul autist, lucrăm și cu adulți cu dizabilități sau tipici, persoane care suferă de tulburări emoționale precum depresie, anxietate, atacuri de panică”, a declarat psihoterapeutul Andra Diaconu, fondatorul clinicii.

Activitățile din clinică au loc într-o cameră special amenajată, plină cu jucării, iar pe jos sunt așezate pernuțe cu imagini de câini și pisici, totul fiind supravegheat de Szello, o cățelușă Golden Retriever.

,,Cățeii sunt un factor motivator și, cumva, copiii au ca scop să îl atingă, să ajungă până la câine, să îi dea mingiuța. Interacționează foarte bine cu câinele, nu au frică, nu se feresc de câine, ceea ce este foarte important. Scopul este ca un copil să se simtă în siguranță”, a precizat Fulop Csilla, conductor canin.

Durata unei ședințe de terapie asistată de animale este de minimum 50 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.