Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

FOTO. Un șofer de 64 de ani, vinovat de producerea accidentului de pe DN 19. Ce spune Poliția

Un șofer de 64 de ani, vinovat de producerea accidentului dintre Ardud și Mădăras. Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare a dat publicității primele concluzii în cazul accidentului produs între Ardud și Mădăras și în urma căruia nu mai puțin de șapte persoane au ajuns la spital.

Ce spune Poliția:

,,Un bărbat, de 64 de ani, din Satu Mare, conducand un autoturism nu s-a asigurat la efectuarea unui viraj la stanga si a intrat in coliziune cu o autoutilitara care se afla angajat in depasirea regulamentara a sa, condusa de un baimarean. Ambii soferi au fost testati cu aparatul alcooltest rezultatele fiind negative”.

La fața locului s-au deplasat două ambulanțe SMURD și șase ambulanțe aparținând SAJ, o autospecială de descarcerare și o autospecială de stingere.

“Au rezultat 8 victime, câte 4 din fiecare autovehiculul. Toate persoanele sunt constiente si cooperante, dar prezintă diferite contuzii și traumatisme.  Acestea au primit îngrijiri medicale la fața locului și sunt în curs de transportare și predare la UPU Satu Mare pentru continuarea investigațiilor medicale. La fața locului s-au deplasat 2 ambulanțe SMURD și 6 ambulanțe aparținând SAJ, o autospecială de descarcerare și o autospecială de stingere”, a transmis Adriana Pop, purtătorul de cuvânt al ISU Satu Mare.

4 comentarii

  1. Gheorghe Răspunde

    Art. 149. –
    (1) Depășirea vehiculelor se face numai pe partea stângă, în sensul de mers, cu excepția celor ai căror conducători au semnalizat și s-au încadrat corespunzător schimbării direcției de deplasare spre stânga și a tramvaielor, care se depășesc pe partea dreaptă.

    (2) Tramvaiele aflate în mers pot fi depășite și pe partea stângă atunci când drumul public este cu sens unic sau când între șina din dreapta și marginea drumului nu există spațiu suficient pentru depășire.

    Art. 150. –
    Conducătorul de vehicul care efectuează depășirea este obligat:

    a) să se asigure că cel care îl urmează sau îl precedă nu a semnalizat intenția începerii unei manevre similare și că poate depăși fără a pune în pericol sau stânjeni circulația din sens opus;

    b) să semnalizeze intenția de efectuare a depășirii;

    c) să păstreze în timpul depășirii o distanță laterală suficientă față de vehiculul depășit;

    d) să reintre pe banda de circulație inițială după ce s-a asigurat că poate efectua această manevră în condiții de siguranță pentru vehiculul depășit și pentru ceilalți participanți la trafic.

    Reguli pentru circulatia autovehiculelor!!

    • altu fără bmw Răspunde

      @Gheorghe, ???. Să sperăm că cei în cauză știu să citească. Și încă un lucru. Viteza. Că în cazul de față sigur-sigur nu au mers cu viteza regulamentară, cel puțin cel care s-a angajat în depășire. Din daune așa rezultă, n-avea cum altfel.

      • Bogu Răspunde

        Viteza maxima legala pe acel tronson de drum este 100 km. De ce crezi tu ca nu avea cum?

        • altu fără bmw Răspunde

          Ce-mi place mie concluzia poliției rutiere! E vinovat (corect conform codului rutier) conducătorul care nu s-a asigurat în schimbarea direcției de mers. Dar faptul că (poate) șoferul în cauză cine știe de când semnaliza și cel cu utilitara care l-a depășit din zbor pentru că nu a observat …… Și zici că tu în veci nu ai pățit așa.? M-aș mira. Conduita preventivă, fraților! Și în fața școlilor mergi cu 50 la oră dar ești atent. În intrarea în intersecții idem. Și aici trebuia să încetinească dar nu. Noi avem prioritate și ne grăbim. Bine că nu a murit nimeni. Dar se putea evita. Eu zic că și viteza e de vină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.