Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Furtuna din Anglia ce a făcut prăpăd și în Germania, se apropie de Satu Mare. Cod galben

Furtuna din Anglia ce a făcut prăpăd și în Germania, se apropie de Satu Mare. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben de vânt puternic pentru județul Satu Mare. Avertizarea meteorologilor vine după ce jumătatea de vest a Europei s-a confruntat cu două furtuni puternice, care au făcut prăpăd în Anglia, Germania sau Franța.

Avertizarea va intra în vigoare în această după-masă, la ora 14.00 și va fi valabilă până mâine seară, marți, 11 februarie, la ora 20.00.

,,În intervalul menționat, la munte,vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 65…75 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăși 90 km/h și va fi viscol. Vor fi intervale în care în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș rafalele vor depăși 55…65 de km/h și izolat 70…80 km/h”, avertizează meteorologii.

Cod portocaliu de vreme rea în județele vecine

,,În intervalul 10 februarie, ora 18.00 – 11 februarie, ora 20.00, în zona înaltă de munte a județelor Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Suceava, Neamț, Cluj și Bihor vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de peste 90…120 km/h și temporar va ninge viscolit, determinând scăderea vizibilității sub 50 m.”

Furtuna a făcut ravagii în Europa

Jumătatea de vest a Europei se confruntă cu două furtuni puternice. Una dintre ele a afectat arhipelagul britanic, iar cea de-a doua s-a manifestat cu violență în Germania, Franța, Belgia și Olanda. Cele mai mari probleme au fost în traficul aerian, unde sute de curse au fost anulate.

Furtuna Ciara a adus în Irlanda și Marea Britanie ploi torențiale și vânt puternic, care la rafală a ajuns la 145 de kilometri pe oră. Valuri uriașe au inundat zonele de coastă. Mai multe râuri s-au revărsat în Anglia și Țara Galilor, după ce într-o singură zi a plouat cât într-o luna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.