Ultima actualizare: azi, 10:44

Naţionale

MS: Românii care se întorc în țară din zonele cu coronavirus din Italia, în carantină 14 zile

MS: Românii care se întorc în țară din zonele cu coronavirus din Italia, în carantină 14 zile. Românii care se întorc în țară din Veneto și Lombardia (Italia), unde s-au înregistrat cazuri de coronavirus, vor sta în carantină 14 zile, anunță Ministerul Sănătății.

Până acum, autoritățile italiene nu au anunțat români care să aibă noul coronavirus, precizează Ministerul Sănătății.

„În acest context, România ar putea fi mai expusă la apariția de cazuri de infecție cu noul coronavirus pe teritoriul național, din cauza dinamicii călătoriilor cetățenilor români pe rutele terestre și aeriene dintre cele două țări. Autoritățile de sănătate publică vor include persoanele care sosesc în România din localitățile afectate din regiunea Veneto și din provincia Lodi/Lombardia sau care au calatorit în aceste localități în ultimele 14 zile, în categoria celor care trebuie să stea după intrarea în țară în condiții de carantină timp de 14 zile. Aceste măsuri sunt similare cu cele aplicate de autoritățile italiene”, se arată într-un comunicat.

Măsurile vor fi transmise de către Ministetul Sănătății către unitățile sanitare și medici de familie.

De asemenea, vor fi suplimentate măsurile de control și prevenire a infecției cu noul coronavirus la punctele de frontiera terestre, maritime/ fluviale și aeriene. Ministerul Sănătății va asigura personalul medical necesar în punctele de trecere a frontierei.

Românii care se întorc în țară din zonele cu coronavirus din Italia șicare se încadrează în definiția de caz suspect vor fi raportate imediat de către toate unitățile sanitare unde acestea se prezintă (unitățile primiri urgențe, spitale, medici de familie) la direcțiile de sănătate publică și la Serviciul de monitorizare din cadrul DSU.

„În aceste zile, Ministerul Sănătății va completa cadrul legislativ cu măsuri necesare pentru carantină și pentru managementul cazurilor suspecte și confirmate de infecție cu coronavirus (COVID-19). Va fi extinsă campania de informare a populației privind infecția cu noul coronavirus, măsurile de prevenire individuale și colective care trebuie luate și va fi elaborat un buletin de informare zilnic privind evoluția situației la nivel internațional și eventualele măsuri suplimentare luate de autoritățile române”, se mai arată în comunicat.

În Italia, țară unde trăiește cea mai mare comunitate de români din străinătate, numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a crescut brusc. Italia este prima țară din Europa care pune orașe întregi sub carantină. S-au închis școli, spitale, tribunale, restaurante, magazine.

13 comentarii

  1. Altu Răspunde

    Și de unde o să știe Arafat că din ce țară au venit oamenii? Poate are el o metodă araba de care noi nu știm.

  2. Satmarean Răspunde

    Ăsta-i scopul să se împrăștue peste tot și să se îmbolnăvească lumea !!!

  3. Tabu Răspunde

    Din pacatele noastre suntem prea multi pe pimint.

    • ... Răspunde

      Și totul a început în Wuhan unde există un hipersupermegaextra centru nou-nouț de cercetare supermegamodern creat pentru bolile astea ciudate noi. Și boala a apărut exact acolo. Ăștia chiar cred că suntem proști sau câștigați la loz în plic? Așa se pare.
      PS. Conducerea Chinei știa oficial cu două săptămâni înainte de a anunța că e bai foarte mare.

  4. Satmarean Răspunde

    Așei cum zâci fătumneu !!!

  5. bla Răspunde

    Se exagereaza cu virusul asta. In realitate e apa de ploaie. Mass media face in tantar, armasar

  6. Altu Răspunde

    In Romania au murit in iarna asta de gripă vreo 30 de persoane,raportat procentual la populația României cred că numărul e mai mare decât morții Chinei raport la populația lor.

  7. hingeru Răspunde

    Sa mai sta acolo. Sa inchida granita!! Prostii vin acasa sa dea si la familie din virus.

  8. Treaba mea Răspunde

    Prostii, cunosc sute de satmareni plecati in Italia majoritatea in nord Torino Milano, si nu vin nici macar unul acasă, stire de doi lei sa va băgați și voi in seama…..

  9. Cineva! Răspunde

    Ar fii mai bine sa va credeti de treburile voastre!
    Nimeni nu si ar imbolnavii familia boiler.

  10. Maria Răspunde

    Minciuni!!!! Nimeni nu stă să verifice la vamă, nu sunt măsurile respectate. Verificați înainte să scrieți știri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.