Ultima actualizare: azi, 15:55

Naţionale

Prima clinică de terapie cu câini din România se deschide în județul Cluj

Prima clinică de terapie asistată de animale din România se deschide la Cluj. În 22.02.2020, în Cluj Napoca, se va inaugura deschiderea oficialã a clinicii Psy Plus, prima clinicã de terapie standard şi terapie asistatã de animale din România. În cadrul evenimentului se vor desfãşura ateliere pentru copii, în care cei mici vor învãţa jucându-se alãturi de câinii de terapie, potrivit unui comunicat de presă.

Clinica Psy Plus se adreseazã atât copiiilor, cât şi adulţilor, tipici şi cu diverse deficienţe sau cu tulburãri din spectrul autist. Echipa este una multidisciplinarã, formatã din specialişti în sãnãtatea mintalã şi 7 câini de terapie. Serviciile oferite includ  terapie standard (terapie cognitiv comportamentalã, ABA, logopedie) şi terapie asistatã de animale.

Câinii de terapie au un rol motivator, ajutându-i pe beneficiari sã depãşeascã mai uşor obstacolele întâlnite. Rezultatele cercetãrilor aratã cã interacţiunea cu un animal reduce nivelul de cortizol (hormon al stresului) şi creşte nivelul oxitocinei, contribuind la starea de bine şi de relaxare. Astfel procesul terapeutic este mai plãcut, iar rezultatele apar mai repede. În cazul copiiilor cu autism, câinii de terapie faciliteazã stabilirea unei conexiuni şi a interacţiunilor sociale.

2 comentarii

  1. Liliana chira Răspunde

    Oare unde se pot antrena cainii pt asa ceva ?

  2. LAURA AGAPIE Răspunde

    Felicitari,Cluj!Altfel de oameni,altfel de gandire!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.