Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Spitalul Judeţean Satu Mare va avea compartiment de terapie intensivă pentru copii

Spitalul Judeţean Satu Mare va avea un compartiment de terapie intensivă pentru copii, a declarat directorul medical al instituţiei, Paula Mare, într-o conferinţă de presă susţinută astăzi cu ocazia lansării unui proiect european.

Potrivit acesteia, proiectul vizează un schimb de experienţă între specialiştii de la Spitalul din Satu Mare şi Spitalul de Copii din Mukachevo, Ucraina, având şi o componentă de achiziţie de aparatură medicală.

“Vor fi cumpărate cinci kit-uri de ventilaţie pentru terapia intensivă a adultului şi nou născutului, un kit de ventilaţie se compune din ventilator, monitor, injectomat, infuzomat, pat de reanimare special pentru pacienţii aflaţi în stare critică, echipament medical specific pentru secţia de neonatologie, incubatoare şi dispozitive în anexă pentru nou născuţi, respectiv echipamente pentru asistenţa în regim de urgenţă a copiilor pentru camera de gardă din Tăşnad, care este punctul de urgenţă al localităţii. Acest demers trebuie început cu updatarea structurii medicale a spitalului, care va avea un segment specializat pe terapia intensivă a nou născuţilor. Terapia intensivă a nou născuţilor este un segment foarte sensibil şi practic este o specializare distinctă în cadrul specialităţii terapie intensivă. Acest lucru se va realiza în comun între secţia de terapie intensivă respectiv secţia de neonatologie, pentru că anumite servicii medicale pe partea de terapie intensivă se desfăşoară deja în secţia de neonatologie, vorbim de născuţii prematuri, care sunt asistaţi pe terapie intensivă în acele incubatoare speciale”, a declarat managerul Spitalului Judeţean, Adrian Marc.

Spitalul din Satu Mare nu are în momentul de faţă un astfel de compartiment de terapie intensivă pentru copii, iar cazurile grave sunt trimise la Oradea.

“Sper ca specialiştii care vor lucra în acest proiector deprinde şi vor perfecţiona acele tehnici de îngijire pentru nou născuţi, noi le vom oferi tot substratul necesar inclusiv cel pe infrastructură medicală”, a spus Marc.

Valoarea totală a proiectului este de 1,1 milioane euro, din care Spitalul Judeţean Satu Mare va primi 495.000 de euro.

Proiectul se întinde pe o perioadă de cinci ani, nefiind avansat un termen până când vor fi făcute achiziţiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.