Ultima actualizare: azi, 18:04

Locale

VIDEO. Primele imagini cu noua aeronavă de pe ruta Satu Mare – București

Un nou avion ajunge astăzi în țară și intră în flota TAROM. Aeronava ATR 72-600 face parte dintr-un lot de 9 aparate de zbor. 

Aeronavele ATR sunt folosite de TAROM pe zborurile interne și pe cele regionale, din imediata proximitate a României. Aeronavele ATR zboară din București pe rute spre aeroporturile mici ale țării precum Satu Mare, Baia Mare, dar și spre Belgrad, Budapesta sau Chișinău.

Compania aeriană ia noile avioane în leasing operațional, întins pe o perioadă de 10 ani.

TAROM are, în acest moment, în flotă un număr de 7 aeronave ATR 42-500, de capacitate 48 locuri, livrate în perioada 1998 – 2003. De asemenea, compania a mai primit în 2009 două aeronave ATR 72-500 de capacitate 68 locuri. Potrivit anunțurilor inițiale, aceste aeronave vor fi înlocuite și vor pleca către compania de leasing care va închiria cele nouă aeronave noi ATR pe care urmează să le primească TAROM.

După această reînnoire de flotă, vârsta medie a aeronavelor TAROM va scădea dramatic, de la 16.5 ani cât este în prezent conform AirFleets. Vârsta medie a flotei de ATR-uri de la Tarom în prezent este de aproape 19 ani.

Noile aeronave au o capacitate mai mare de pasageri.

Prima aeronavă din lot a fost prezentată ieri, pe pista aeroportului din Toulouse, Franța, de pilotul TAROM Simona Păun.

35 comentarii

  1. Parampampam Răspunde

    Fain avion, faină “parașută”.

  2. unu Răspunde

    eu in locul tau l as stima e o persoana care are foarte mare responsabilitate, rusine sa iti fie, sa fii pilot de aeronava e mai mult decat greu.

  3. Satmarean Răspunde

    O expresie total aiurea , ca sa fiu elegant ,desi nu ai merita ….,,Parapampam”. Inchipuie-ti ca-ti dai viata in mainile si experienta lor cand esti in avion, la fel cum o dai la medici cand esti bolnav, dar din pacate in tara asta unii care nu sunt in stare de nimic sa faca ii dispretuiesc pe altii care au invatat isi fac o cariera intr-un domeniu si cand aud ce salar au sau mai nou o pensie ii denigreaza. RUSINE1

    • Unu' Răspunde

      Ce să zic, e faină gagica! E iubibilă!
      I-aș încredința, bucuros, niște sămânță, producție proprie, ca să aibă grijă de ea …

      • pilot Răspunde

        Ești cam nesâmpțâm măi unu’ !!!. Poate vrei să-ți agăț o elice

        • Unu' Răspunde

          No lasă, nu te trudi!
          De ce ești egoist și vrei s-o însămânțezi numa’ tu?

          • pilot

            N-ai față pentru așa ceva. Aceste doamne nu coboară la nivelul tău !!!

          • Unu'

            Hai mă chilotule, serios?!?
            Garantez că coboară chiar și mai jos! (if you know what I mean 🙂 )

  4. Anonim Răspunde

    O cana de apa face bine ,toate meseriile sunt importante. Strungaru daca nu prelucrează cu răspundere piesele de avion pot apărea probleme in aer.Personalu de la curățenie daca nu curata pista se poate sa nu zbori departe. Si eu am exagerat pentru a pricepe dar voi ? Suntem încă o tara libera cu libera exprimare.

    • Unu' Răspunde

      S-o crezi tu!
      Cea mai importantă meserie este cea de electrician!
      În momentul creației, când Dumnezeu a zis să se facă lumină și s-a făcut lumină, cine plm crezi că au tras firele și au montat becurile?!?

  5. Parampampam Răspunde

    Ce sensibili sunteți astăzi! Toți ați dat în boala #Metoo??? Faină gagică, ce mai! Ea nu cred că se supără, știe foarte bine cum arată. Doar de aia a ales această slujbă nu ca să fie salteaua creatorilor de modă (tradus pentru sensibili manechin), pentru că putea. O să vină și pentru ea vremea când doar va tânji după fluierăturile din spate a băieților.? Nu știu de ce ar trebui să-mi fie rușine @Satmarean. Deocamdată nu sunt orb, nici impotent și nici n-am violat-o. Am remarcat doar că are “caroserie faină”. Dacă nu îți place remarca mea citește revista pentru babe sau ceva religios.

  6. Profesor Răspunde

    Bărbații limitați intelectual nu suportă femeile realizate profesional. Și le jignesc! Atâta poate un bărbat fără bun simț și lipsit de respect!

    • Mitella A. Răspunde

      Asa este.Mare dreptate aveti!

    • Parampampam Răspunde

      Și dacă bărbații nu fac astfel de remarci atunci femeile se supără pentru că nu sunt observate. Hai lasă! Așa falși sunteți cu toții! Și părinți tăi sunt ca știi tu ăia din Biblie cu fecioara Maria și cu restul. Ptiu Satana! Zici și tu, nu? Eu cred că respect femeile mai mult decât mulți alții. Dacă fac remarca asta înseamnă că îmi place de ea dar NU înseamnă că voi face pasul următor. Nu gândesc cu scula. Clar? Comprende? Verstehe Sie?

  7. Norick Răspunde

    Oare fata asta drăguță m-ar putea duce și pe mine, acolo, sus in cer?

    • Jan Răspunde

      Încearcă. I-ați un bilet și zboară Norick dragă !!!
      Succes !!!

    • pilot Răspunde

      Poate tevii la sol zburlit măi Norick !!!???

    • pilot Răspunde

      Poate revii la sol zburlit măi Norick !!!

    • Norick Răspunde

      Ce ar fi sa folosesti un nick care sa te reprezinte si nu unu furat? Asa ai fost educat de ma-ta ?? Si din magazin asa cumperi napolitana ?? Doamne feri ce de “oameni” cu caracter… 😛
      P.S. poti lauda la colegii de clasa , ce coment minunat ai postat in locul altuia.. 🙂

  8. Mitella A. Răspunde

    Asa este.Mare dreptate aveti!

  9. Parampampam Răspunde

    Ca să fie foarte clar. Nu sunt misogin. Ca să înțelegeți vă povestesc o fază. Cel mai interesant ca să nu spun zbuciumat zbor de-al meu a fost pe ruta Lisboa-Budapesta cu compania portugheză TAP. Am prins niște turbulențe peste Alpi de nu numai, de fapt era cât pe ce ca cursa să fie anulată. În munții era vânt și furtună venită dinspre Atlantic. Aterizarea la Budapesta a fost ca un fulg de nea, practic nici nu s-a simțit. Pilotul cum se cuvine ne-a salutat pe fiecare la coborâre. Era femeie. Era calmă și zâmbea. Îmi dați voie să afirm că era frumoasă, asta fără să-mi luați capul???
    Recomand la toți să încerce compania TAP dacă are ocazia. Piloții lor sunt net peste toți. Aici intră și KLM, Air France, Lufthansa și tot ce vreți. Am termen de comparație. Eu nu m-am mirat când piloții români au fost instruiți în Portugalia pentru avioanele F16. Au o școală super.

  10. muller roland solartec.ro Răspunde

    dragi redactori, va rog sa nu-mi mai stergeti comentariile ca ma supar. da stiu ca toata familia Muller este o familie de labagii si muiste dar asta e viata, trebuie sa spun asta public ca asa mi-a dat pastorul penitenta

  11. Marin Răspunde

    Domnișoara se numește Asiana Peng, fostă gimnastă specialistă in tot felul de bârne .

    • Marin Răspunde

      Am comentat fără să citesc știrea. Atunci aș fi aflat că nu așa o cheamă pe doamna/domnișoara asta simpatică. De fapt vorbește invidia din mine.

    • Unu' Răspunde

      Greșit!
      O cheamă Simona Păun., este pilot Tarom.
      Acum pe ce fel de bârne s-a specializat domnișoara, numai ea știe! Noi nici nu suntem curioși!
      Dar jur că dacă vreodată o să zbor cu ea la manșă, o să-i zic să mă urce la cer …

  12. (´⊙ω⊙`) Răspunde

    Titlu induce in eroare. Nu vad nici imagini,nici video cu noua aeronavă.Vad doar o poza cu o femeie cat se poate de comuna.
    “Frumusețea e în ochii celui care privește”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.