Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Agitație la centrul de carantină din municipiul Satu Mare. Sătmărenii rămân în oraș

Agitație mare la centrul de carantină din municipiul Satu Mare, în această dimineață. Oamenii au fost informați că urmează să fie transferați la centrul de la Mujdeni unde urmează să stea în carantină, doar că nu toți au fost de acord cu acest transfer.

După mai multe discuții, la fața locului a fost trimis subprefectul Cosmin Bota pentru a aplana conflictul. După câteva minute de discuții, acesta a plecat refuzând să comunice presei rezultatul discuției, spunând că purtătorul de cuvânt al instituției este singurul ce poate furniza informații.

„La Tabere au rămas 5 persoane, care au dorit acest lucru, având domiciliul în municipiul Satu Mare. Alte 6 persoane au fost relocate la Mujdeni, iar 12 in județele Maramureș și Suceava. DSP a primit rezultatele la 64 de teste si toate au ieșit negative, cu excepția tânărului din Iași”, transmite purtătorul de cuvânt al Prefecturii Satu Mare, Giorgiana Păduraru.

Între timp, oamenii aflați în carantină au oferit telefonic reporterilor informații legate de subiectul discutat cu subprefectul Bot. Astfel, s-a stabilit că la centrul din Satu Mare să rămână persoanele domiciliate în Satu Mare, ce refuză să plece la Mujdeni, persoanele din Maramureș să fie transferate în Maramureș sau la Mujdeni.

Cele două clădiri de la Tabere vor fi decontaminate pentru a putea fi pregătite să cazeze alte persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.