Ultima actualizare: azi, 20:43

Naţionale

Alertă în județul vecin! Un autocar cu români din zona roșie a Italiei a „scăpat” în țară

Este alertă în județul Bihor, după ce un autocar cu mai mulți români care ar fi venit din Rimini, Italia, oraș aflat în „zona roșie”, a ajuns în Oradea. Autoritățile au decis să instituie carantina, iar oamenii vor fi duși la spital.

„Potrivit informațiilor primite de la cei care gestionează acest caz pe plan local, autocarul a fost oprit în Oradea, au fost reverificate chestionarele pentru toate cele 46 de persoane. Toți călătorii din autocar provin din „zona galbenă”, deci vor intră în autoizolare la domiciliu. Confruntăm chestionarele care sunt pe propria răspunderii și declarațiile video”, transmite Grupul pentru comunicare strategică.


Autocarul cu români care lucrează în nordul Italiei a trecut prin vama Borș luni dimineață, dar ulterior a fost oprit la Oradea, iar autoritățile au dispus imediat carantina și transferul persoanelor. În mașină erau 46 de persoane. 

În paralel, se fac verificări pentru a clarifica de ce autocarul a putut trece de vamă și nu a fost oprit.

„Vom discuta la Comitetul de urgență și vom vedea cum a reușit să treacă. Dacă au reușit să prindă un moment de neatenție noi avem clar momentul intrării”, a declarat, luni, premierul Ludovic Orban, întrebat despre acest subiect.

În mod normal, angajații din vamă ar fi trebuit să le spună că intră în carantină în spațiile de carantină din județele de la graniță, după cum spuneau autoritățile duminică seară, la conferința de presă de la Ministerul de Interne. Or, acest lucru nu s-a întâmplat, autocarul a fost depistat în Oradea, iar acum autoritățile locale identifică de unde este fiecare persoană din autocar.

Nu e clar însă dacă vămile au primit până acum regulile care s-au discutat la comitetul pentru situații de urgență de aseară și dacă angajații știu ce să facă cu acești oameni care vin din zonele de risc.

Potrivit informațiilor obținute până acum, în autocar sunt inclusiv persoane din Rimini și toți pasagerii vor intra în carantină.

18 dosare penale au fost deschise până acum pentru că oamenii nu au respectat regulile de izolare la domiciliu sau de carantină, însă dosare penale pot fi deschise și dacă oamenii fac declarații false la vamă.

Sursa: Digi24

3 comentarii

 1. profesor Răspunde

  sĂ-I BAGE UN PIC LA AREST, SĂ SE ÎNVEȚE MINTE ȘI EI ȘI CEI CE INTENȚIONEAZĂ SĂ VINĂ ÎN ROMÂNIA! Cretini iresponsabili!!!!

 2. Nimeni Răspunde

  Don’t anybody move the corona virus or your lives!

 3. Ortiz Răspunde

  Amu ori provin din zona rosie, ori din zona galbena.
  Hotarati-va, bai, jurnalisti. Cum plm va faceti voi meseria, ca si un instalator stie diferenta dintre teava de plastic si teava de cupru?
  Sau va zice Ciprian Craciun ce sa scrieti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.