Ultima actualizare: azi, 12:26

Locale

Cercel de aur din secolul 16 înainte de Hristos, descoperit în județul Satu Mare

Un cercel de aur recent descoperit în comuna Berveni, județul Satu Mare, asigură un moment de reflecție asupra eleganței femeilor preistorice din Spațiul Carpatic.

„Cercelul de la Berveni face parte dintr-o serie de obiecte care în secolele 16-14 î. de Hr. era intens utilizat într-o zonă largă, cu descoperiri frecvente în Spațiul Carpatic, respectiv în bazinul mijlociu și inferior al Dunării”, spune Liviu Marta, directorul Muzeului Județean Satu Mare, potrivit Buletin de Carei.

 

7 comentarii

  1. Loser Răspunde

    Apartinea unei unguroaice =))

    • Doctor Barbie Răspunde

      Asemenea probleme cu cine a fost mai repede nu le au ungurii. Unii au o cronologie istorică bine definită. Alții se trag din Adam și Eva și sunt de veci stăpâni. Doar nu știu la ce și de ce.

  2. Garuboz Răspunde

    Da bunica lu Ciocciolina lo pierdut in timpul lucrului la bara.

    • Dorel Răspunde

      Eu zic că a fost străbuna lui Decebal. Sau Scorillo. Sau Duras-Diurpaneus. Oficum clar că e getic. Geți nu erau prin zonă încă dar sigur-sigur este getic.

    • ... Răspunde

      Cicciolina a dat la toți diasporezii coronavirus la promoție. Deh, dacă vă place să frecați fundul jegos al pensionarilor italieni sau prestați multe alte munci la negru! V-a trebuit dispora, înghițiți în sec. Să vedeți cum s-or întoarce oșenii din Vama când englezii se satură de ei. Nu e mult. Începe la anul.

  3. Arheopterix Răspunde

    Mai, de cate ori directorul de la Muzeu e in bai, mai scoate de la ciorap, câte o monedă sau un cercelus! Dar circul tot va izbucni, nu mai e mult! Și apoi sa te tii de săpături și descoperiri senzaționale cu firme – capusa de descărcări arheologice , trafic de artefacte si tablouri și alte cele! Tic tac!

  4. Profesor Răspunde

    Arheopterix, dacă ce spui e și adevărat trebuie să faci plângere penală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.