Ultima actualizare: ieri, 21:59

Naţionale

Coronavirus România: Al șaselea deces al unui pacient cu COVID-19

A fost înregistrat al șaselea deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19) în România.

Este vorba despre un bărbat de 64 de ani, din Arad, care a fost internat din data de 20 martie în stare gravă la Spitalul Județean Arad, intubat în secția ATI. Bărbatul a decedat în cursul zilei de astăzi și tot în această zi a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus.

Până astăzi, 23 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 576 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 576 de persoane confirmate pozitiv, 73 au fost declarate vindecate și externate (51 la Timișoara, 17 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași).

Patru persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Craiova Iași și Suceava, au decedat.

3 comentarii

  1. ... Răspunde

    Pacientul în cauză a fost internat dar NU a fost tratat conform protocolului pentru coronavirus pentru că testul a fost făcut abia azi. Dar nembai, avem șase morți, încet-încet facem “planul”. Important este rubrica unde îl bagă la deces: coronavirus, dar nu cumva să tratați omul cât mai repede cu putință pentru ce trebuie! Ferească sfântul!😤

  2. Nimeni Răspunde

    In astfel de pandemii numaratoarea se face la inceput din 1 in 1 apoi din 2 in 2 si cat de curand observi ca o ia razna de nu mai ai gropari sa faca fata situatiei. Pe undeva in Romania s-au luat relativ repede masuri si totusi situatia nu se schimba vizibil. E un test vital pentru intreaga umanitate, cu 3-4 luni inainte nici nu mi-as fi inchipuit ca lucrurile vor ajunge in halul acesta. Vom ajunge probabil in situatia ca dusmanii traditionali vor deveni prieteni, ca roata destinului se va invarti favorabil pentru cei care nu ar fi avut nicio sansa si nefavorabil pentru cei carora le mergea bine. E un moment cand totul se reseteaza, omenirea va trece la un alt stadiu si vor iesi invingatori cei care vor sti sa profite de noua sansa. Mesajul meu este totusi optimist, “tot raul spre bine sa fie!”.

    • bla Răspunde

      Eu din punctul asta de vedere sunt mai pesimist. Mi-e putin greu sa cred ca se va face un “reset”. Sau cel putin e mult prea devreme sa cred in asa ceva. E adevarat ca pandemic inseamna pandemic…. Daca rata deceselor ar fi fost la fel ca la Ebola de exemplu, cu siguranta s-ar schimba lumea 180 de grade. Momentan , in Italia numarul deceselor e de 113 la un milion de capete. In schimb numarul de oameni infectati e mare. E un virus mai rezistent si asa s-a ajuns la “haosul” asta. Trebuie gestionat cu seriozitate, dar nu pentru oamenii sanatosi, ci pentru cei care au probleme de sanatate si sunt mai vulnerabili. Ciuma din Europa a decimat o treime din populatie prin 1400 (google zice, nu sunt istoric). Dar cu toate astea, restu au supravietuit si nu exista tehnologie, surse de informatii , sapun si toate cele. O sa trecem cu brio de virusul asta ( daca nu sufera mutatii importante!) . Depinde de fiecare tara cum isi gestioneaza situatia, plus alte criterii, cum ar fi exemplu cu romanii din diaspora . De voie de nevoie , ei vin acasa. Am mai zis intr-un comentariu : Dragnea a adus vreo 500 de mii de oameni la “Bucale” cu autocare si trenuri, doar ca sa il aplaude, apa mancare, organizare, plus retur. Inclusiv primarita din Bucuresti si-a dat toata silinta pentru asta. Toti de la conducere s-au implicat, doar pentru palmares. Sa se vada pe antena 3 un numar cu multe zerouri . Deci se putea face mai bine si cu astia din diaspora. Doar ca nu s-a facut.S-au bagat in Vila Lac si au dat sfaturi: stati acasa. Si binenteles am ajuns sa ne scuipam intre noi. Mai bine ne tinem flegmele data viitoare pentru cine trebuie. Ca de la revolutie incoace ne scuipam intre noi degeaba. Scuipam in directia gresita… Profitori o sa fie binenteles si nici atunci nu vor face mare lucru cei de la conducere. Eventual se vor calcula cum sa profite fiecare , in interes propriu. Chiar mi-am dat seama , ce stat? ce voturi? ce pensie? viata mai! Ma doare pe mine undeva cine conduce . Pe mine sigur nu ma ajuta. Eu nu imi astept pensia ca sa traiesc , la pensie se termina viata. Toti cred ca atunci incepe…. cat de ironic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.