Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Coronavirus Satu Mare: Aproape 100 de persoane sunt în carantină

Aproape 100 de persoane sunt în carantină în județul Satu Mare, informează Instituția Prefectului. Totodată, numărul persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu a ajuns la 150.

Concret, până astăzi, joi, 12 martie, la ora 15.00, în județul Satu Mare erau în carantină 97 de persoane, dintre care 30 de sătmăreni. De asemenea, 150 de persoane se află în autoizolare la domiciliu.

Reamintim că pacientul confirmat cu Coronavirus la Satu Mare a ajuns la un spital Cluj, a declarat pentru PortalSM prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean. El a spus că pacientul este în continuare asimptomatic, dar se află sub supravegherea medicilor specialiști.

Cazul a fost confirmat, miercuri seara, la un tânăr în vârstă de 20 de ani din Iași, aflat în județul Satu Mare în carantină. El s-a întors recent din Brescia, după care a fost oprit și carantinat în Satu Mare până la sosirea rezultatelor pentru Coronavirus. Cu toate că tânărul era asimptomatic, rezultatul a ieșit pozitiv. Astfel, ieșeanul a fost transportat azi noapte cu izoleta în județul Cluj, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

“A venit din Italia pe 10.03.2020 și a întrat în carantină la Satu Mare. Este asimptomatic. În această aseară va fi transportat cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. A venit cu mașina în care mai era o persoană, care la test a ieșit negativ, testul va fi reluat”, a precizat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare, Macrina Mihai.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.