Ultima actualizare: azi, 16:10

Naţionale

FOTO&VIDEO. Premieră! Dacia lansează primul model de mașină electrică

Dacia va lansa marţi primul său model de maşină electrică, compania postând în acest sens un mesaj pe contul de Facebook, care anunţă „r-EV-oluţia Dacia începe mâine”. 

Compania anunţa în urmă cu două săptămâni că va prezenta, în premieră mondială, cea mai accesibilă maşină de oraş 100% electrică de pe piaţă, pe 3 martie.

Prezentarea urma să aibă loc în cadrul Salonului auto de la Geneva, care a fost anulat din cauza epidemiei de coronavirus. În acest moment nu este clar unde şi cum va avea loc prezentarea.

Postarea rulează o secvenţă video cu câteva elemente ale noii maşini.

Conform unor informaţii mai vechi, cel mai probabil scenariu pentru Dacia este ca modelul Renault K-ZE, lansat în China, să fie adaptat pieţei europene. Modelul a fost prezentat în septembrie 2018 în cadrul Salonului Auto de la Paris pentru a fi lansat pe pieţele emergente. Maşina ar putea costa circa 15-20.000 de euro. Francezii mai au în portofoliu modelul ZOE, care are un preţ de la circa 30.000 de euro cu TVA. Cu o maşină de 20.000 de euro şi un volum anual de 50.000 de unităţi, Dacia ar produce anual maşini electrice de un miliard de euro.

Sursa: ZF

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.