Ultima actualizare: azi, 09:00

Locale

FOTO&VIDEO. Ungaria își deschide granițele pentru românii blocați. Măsură de excepție

FOTO&VIDEO. Ungaria își deschide granițele pentru românii blocați. Măsură de excepție. Ministrul Bogdan Aurescu a declarat într-o intervenție telefonică la Digi24 că, în urma unor discuții preliminare, autoritățile maghiare i-au transmis că ar putea deschide un culoar de trecere în această seară, în jurul orei 2o sau 21, care să fie supravegheat de polițiștii din țara vecină.

„Ungaria va sprijini ca măsură de excepție, dar aplicată o singură dată, repatrierea acestor cetățeni români pentru a ajunge printr-o trecere neîntreruptă pentru a ajunge pe teritoriul României, pentru a fi preluați de autoritățile române”, a afirmat ministrul român de externe.

Oficialul român a mai spus că a transmis părții maghiare că este o oră târzie, având în vedere că unii dintre români așteaptă să treacă frontiera autro-ungară de la miezul nopții.

Ministrul a precizat că lucrează pentru ca miile de români să poată ajunge acasă cât mai repede.

Bogdan Aurescu i-a sfătuit pe românii care se întorc în țară „să evite tranzitul pe teritoriul Ungariei, pentru că nu mai este permis”.

Sursa: Digi24

4 comentarii

  1. mae Răspunde

    haideti ca avem nevoie de voii la munca

  2. Gheorghe Răspunde

    Sa va fie rușine politicieni iresponsabili .am avut un mic avans in răspândirea virusului și acum ați distrus tot ,credeți că acei oameni au o minimă educație și vor sta in autoizolare sau în cel mai fericit caz în carantină ? Cum rezolvați această problema ? Trebuie așteptați la intrarea în țară și băgați direct în carantină cu jandarmi daca trebuie .

  3. Ester Răspunde

    Vin refugiatii din diaspora.

  4. haideti haideti Răspunde

    Cu ocazia asta poate se mai descopera si se prind ceva urmariti de autoritati de ani de zile care se ascundeau si care ne faceau tara de cacat pe afara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.