Ultima actualizare: azi, 16:35

Locale

Tractorist beat și fără permis, prins de polițiști în județul Satu Mare

Ieri, 16 martie, în jurul orei 20.30, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Valea Vinului au efectuat controlul și supravegherea traficului rutier, pe DJ 193, în localitatea Valea Vinului, ocazie cu care au depistat în trafic un bărbat, de 44 de ani, din aceeași localitate, care conducea un ansamblu de vehicule format din tractor și remorcă, fără a deține permis de conducere de nici o categorie.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că persoana de la volan se afla sub influența băuturilor alcoolice, astfel că în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, ansamblul de vehicule condus de persoana mai sus menționată nu era înmatriculat sau înregistrat.

În cauză cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere, punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Sursa: IPJ Satu Mare

 

2 comentarii

  1. Anonim Răspunde

    Ce a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

    Curtea a admis sesizarea formulată de Curtea de Apel Timișoara, Secţia penală, şi, în urma analizei pe care o găsiţi în hotărârea pronunţată, a stabilit următoarele :
    În interpretarea noţiunii de “autovehicul”, prevăzută de art. 334 alin. (1) din Codul penal şi art. 335 alin. (1) din Codul penal, raportat la art. 6 pct. 6 şi pct. 30 din O.U.G. nr. 195/2002, modificată şi completată prin O.G. nr. 21/2014, conducerea pe drumurile publice a unui tractor agricol sau forestier neînmatriculat/neînregistrat potrivit legii sau de către o persoană care nu posedă permis de conducere NU întruneşte condiţiile de tipicitate ale infracţiunilor prevăzute de art. 334 alin. (1) din Codul penal, respectiv de art. 335 alin. (1) din Codul penal.

    Pronunţată în şedinţă publică în data de 12 aprilie 2017, Decizia ÎCCJ nr. 11/2017 a fost publicată în Monitorul oficial nr. 479/2017.

  2. Nha Răspunde

    Nu-i bai , poate daca omoara pe cineva se schimba codu’rutier ! … sper sa fie vre-un politician care a votat aberatia asta .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.