Ultima actualizare: ieri, 21:44

Locale

Județul Satu Mare, sub Cod galben de vânt puternic

Județul Satu Mare, sub Cod galben de vânt puternic. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi o avertizare Cod galben de vânt puternic pentru mai multe județe din țară, printre care și Satu Mare.

Avertizarea meteorologilor intră în vigoare luni, 2 martie, la ora 6.00 și va fi valabilă până la ora 18.00. Printre fenomenele vizate se numără intensificări ale vântului și manifestări de instabilitate atmosferică.

,,În intervalul menționat, temporar vântul va avea intensificări în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, cu viteze în general între 60 și 80 km/h. Pentru perioade scurte de timp, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta local prin averse, descărcări electrice și, posibil, vijelii și grindină”, anunță meteorologii.

În zonele înalte, Codul galben va intra în vigoare din această noapte, de la ora 2.00: ,,Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a zonei montane, cu viteze în general de 70…80 km/h, iar la altitudini mari rafalele vor depăși 90…100 km/h”, mai transmit meteorologii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.