Ultima actualizare: azi, 12:39
Locale

Sătmăreni prinși că au părăsit izolarea. Șapte dosare penale în ultimele 24 de ore

Mai mulți sătmăreni au fost prinși că au ieșit din izolare și s-au ales cu amenzi și dosare penale. Alții au fost sancționați pentru fals în declarații, informează Instituția Prefectului Satu Mare.

În ultimele 24 de ore, echipajele mixte formate din polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat verificări pentru respectarea normelor legale impuse în contextul stării de urgență, cu privire la respectarea măsurilor de izolare la domiciliu de către persoanele față de care s-a dispus această măsură, fiind întocmite 7 dosare penale.

Astfel, au fost depistate 5 persoane, cu vârste cuprinse între 22 și 44 de ani, din județul Satu Mare, care deși sunt obligate să stea în izolare la domiciliu au părăsit locuința fără aprobarea organelor abilitate, dosarele penale întocmite fiind pentru comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 din Cod Penal. De asemenea, în toate cele 5 cazuri a fost anunțată Direcția de Sănătate Publică, iar față de persoanele menționate anterior s-a luat măsura internării într-un centru de carantină pentru o perioadă de încă 14 zile.

În celelalte două cazuri, polițiștii au întocmit dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 din Cod Penal. Până în prezent, polițiștii au întocmit un număr total de 11 dosare penale.

Totodată, pe parcursul zilei de 23 martie., 4 persoane au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 10.000 de lei,  pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu, iar alte 26 de persoane care nu au respectat prevederile art. 5 din Ordonanța Militară nr. 2 din 21 martie 2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, respectiv au părăsit nejustificat locuința și nu au putut prezenta, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 12.750 de lei.

În același timp, peste 20 de operatori economici, din mediul rural, au fost verificați, ocazie cu care nu au fost identificate nereguli.

Polițiștii sătmăreni continuă să acționeze integrat, în echipajele mixte cu jandarmi și polițiști locali, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și a societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul Satu Mare cu persoane care revin din afara granițelor României sau transportă echipamente medicale.

,,Facem apel la cetățenii județului Satu Mare să aibă în vedere prevederile Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19! Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage răspunderea contravențională sau penală, iar necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză.”

Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare

 

6 comentarii

 1. Adinutza Răspunde

  Niste INCONȘTIENTI care nu fac altceva decât să se “joace”cu sănătatea altora pe care îi întâlnesc în calea lor(Cu toate ca toti ar trebui să stăm în case)!La zdup e locul lor!Nu trebuie lasati sa mai intre in tara.Stati in mama naibii acolo unde ati fost nu mai veniti pentru ca din cauza unor tâmpiti de diasporeni s-au inmultit atat de mult cazurile de Coronavirus la noi in tara.Pentru niste voturi cretine ale lui Iohanti avem toti de suferit.Am ajuns pe lângă ca ne puneti”presedintii vostrii”sa ne mai și îmbolnăviti…familiile voastre,ale noastre,pe noi.Eu nu v-as fi lăsat pe niciunul sa va întoarceți,daca nu stiti sa respectati niste reguli elementare si pe NOI romanii adevarati!!!

 2. Satmarean Răspunde

  Pă iei și pă mama lor , scoateți.de urgență armata în stradă, nesimțiții nu respectă ordinele și regulile !!!

 3. X Răspunde

  Minim 5 ani inchisoare !!!!

 4. Gyuri Răspunde

  Vine factura la cei 30 de ani de incompetență.
  La cei 30 de ani de nepotisme, amntlâcuri si oameni puși politic in funcții.
  Acum să vedem angajații care au intrat “pe ici, pe colo” si care acum sunt in funcții cheie, cât sunt de competenți.
  Si nu o mai ardeți pe asta cu diaspora, că e degeaba.
  Sănătate!!!

 5. H&R Răspunde

  Amendă+bātaie+pârnaie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.