Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

Vasile Lucuț (Unicarm) cumpără Spitalului Județean aparat de testare COVID-19 și ventilatoare

Proprietarul lanțului Unicarm, Vasile Lucuț, a făcut din nou o donație foarte serioasă  Spitalului Județean de Urgență Satu Mare. Reprezentanții Companiei au transmis redacției PortalSM un document prin care anunță donații de 250.000 de euro către spital, inclusiv un aparat de testare Covid 19.

 Redăm poziția Unicarm în integralitate:

În aceste zile, cu care nu ne-am fi gândit că ne vom confrunta, se dovedeşte că a trece peste aceste condiţii speciale este despre a veni în ajutorul aproapelui nostru. Nu exista manual de instructiuni pentru cum sa ne simtim in astfel de vremuri si stim ca asta cauzeaza stres tuturor.

Este despre a ne implica în tot ceea ce ţine de fiecare dintre noi, în a nu sta nepăsători, acum, când cu toţii suntem încercaţi de provocări unice.

Privind înainte, punându-ne încrederea în Dumnezeu si in cadrele medicale, am decis şi de această dată să ne implicăm prin investiţii în sistemul sanitar, sponsorizand spitalele din Satu Mare cu echipamente medicale in valoare de 250.000 euro,astfel:

  • Laboratorul Spitalului Judeţean Satu Mare:
  • Aparat de testare COVID-19
  • 1000 de kit-uri de testare COVID-19

 

  • Sectia ATI a Spitalului JudeţeanSatu Mare:
  • 10 Aparate de Ventilare dotate complet cu: Pat cu 4 motoare, Monitor Functii Vitale, Aspirator
  • 1 Targa Hidraulica.

 

  • Spitalul de boli infecţioase Satu Mare (secţia adulţi + sectia pediatrie copii):
  • 10 Pulsiometre
  • 10 Tensiometre
  • 1 Defibrilator
  • 4 Monitoare Functii Vitale
  • 1 Masina de spalat cu uscator

Suntem conştienţi de eforturile pe care fiecare dintre noi trebuie sa le depună, de sacrificiile pe care fiecare trebuie să le facă zi de zi, însă trebuie să ne menţinem speranţa vie, pentru a trece cu bine peste aceasta grea incercare !

Doamne ajută!

PRECIZARE: Fotografia este de la donația făcută de Vasile Lucuț secției de Neurologie!

53 comentarii

  1. 😁😁 Răspunde

    Succes

    Multumim Unicarm

    Urmeaza Tarr Const
    😬😬😬🙄🙄🙄

  2. Vajk Răspunde

    Nenorocitule nu îți este rușine să ați faci și acuma publicitate de pe urma unei situații grave ,era suficient sa dai numa banii dacă aveai bun simt ,da tu vrei numa sa arăți cine ești ,rușine .

    • x Răspunde

      Prietene ai probleme psihice,nu se mai poate face un act de caritate ca gata,isi face publicitate. 🙄
      Unde erai cand ala cu ciorba sau ala cu pizza isi faceau publicitate fara sa doneze nimic? Nu fi rau 🙂

      • Vajk Răspunde

        Nu am problema că face act de caritate ,ci cu modul în care face ,și eu donez lunar unei fundații care se ocupa cu copii proveniți din familii dezorganizate dar nu îmi dau numele și nu accept sa se facă tam tam despre un lucru făcut din inima pt că îl faci pt a ajuta nu pt ați face reclama .Mai bine dădea banii angajaților să aibă un trai mai bun dar nu dezvolt idea .

      • y Răspunde

        Exact Gemelli cu Bertici

      • bla Răspunde

        Da e doar o reclama. Daca vroia sa faca act de caritate , nu-si facea reclama. Si mai face poza in grup! Super. Profita de situatie. Da poza aia …. Amenda sau dosar penal! Eu nici singur nu mai pot iesi, dar dansu umbla cu “gasca” dupa el. Cand o zis la TV ca unii vor profita de situatia asta, se refera si la cel mai mare poluator de pe somes din Satu mare…. L-as pune sa bea apa aia de o revarsa in rau

        • x Răspunde

          Vazusem in alte comentarii oameni ce te faceau prostut,vad ca aveau dreptate.De ce e penala poza?e facuta in noiembrie. Toata lumea ar fi super bucuroasa daca toti banosii si-ar face reclama contribuind cu 250k .

          • bla

            In ce comentarii? “prostut” ? Eu vazusem comentarii in care oamenii spuneau sa iei muie .Ok?

          • bla

            plus ca nu numa eu m-am legat de poze .Prost e ala care a pus poza sa creeze confuzie. Si data viitoare cand te legi de altu, nu te astepta la aplauze

          • altu

            x esti prost rau 😀

        • Cazma Răspunde

          Dacă ai ști să citești tot articolul ai vedea nota că poza e mai veche de la donația pentru neurochirurgie dar bănuiesc că pentru tine neuronii sunt ceva s.f.

    • arpi Răspunde

      Porcule din banii donati de Vasile Lucut se cumpara si 10 aparate de ventilatie! stii ce inseamna asta? se salveaza din start 10 vieti! viata este nepretuita, de 250.000 de euro Dom Vasile Lucut putea sa-si faca reclama 5 ani pe cele mai tari televiziuni din Romania, dar a preferat sa salveze vietile satmarenilor prin aceasta donatie, asa ca te intreb nenorocitule: satmarenii nu au dreptul sa stie cine a facut donatia?

  3. ... Răspunde

    Hm, hm. În poză sunt 10 persoane. Chiar era necesară aglomerarea asta?

  4. Un angajat Răspunde

    Mare gest, mare om. Dar de salariile noastre a angajatilor dumneavoastra ce ziceti? Suntem codasi la salarii va zic eu :). Firme precum Auchan recompenseaza angajatii pentru ca lucreaza in vremurile astea grele iar de pe noi se trage a nu-stiu-cata piele.

  5. profesor Răspunde

    Cum puteți să denigrați un gest atât de generos, în situația groaznică în care ne aflăm cu toții? Nu se știe niciodată, oricare dintre noi poate avea nevoie de acest aparat! Să ne protejăm să nu fie așa și să ne ferească Dumnezeu! Bistrița are deja acest aparat, Maramureșul are aparatul, aparate cumpărate de autoritățile locale. La noi autoritățile locale nu pot!!!! Așa că trebuie să-i mulțumim domnului Lucuț, nu să-l criticăm! Și ce dacă-și face reclamă? Foarte bine, să vadă și alți potenți financiari și să facă și ei la fel ! Felicitări domnule Lucuț, și să vă faceți în continuare recalmă cu donațiile pe care le faceți. Lasăți câinii să latre, dumnevoastră fiți OM cu suflet MARE!

  6. Giovanni Răspunde

    Vă urez multă sănătate.Un gest frumos.

  7. Lili Răspunde

    foarte corect,felicitari !!!

  8. Satmarean Răspunde

    Bravo domnule Lucuț !

  9. P. Beata Răspunde

    Cine este aces domn , conteaza mai putin . La fel de putin conteaza si ce a facut in viata lui sa ce face si va face in continuare .
    Ideea este ca a ajuns spitalul judetean sa primeasca pomana de la oameni in loc ca aceste dotari sa fie facute din bugetul statului , la care contribuim toti .
    250.000 euro este valoarea donatiei . Ma intreb daca comisionul incasat de ospatar pentru “asfaltarile” din judet este mai mare .

  10. M Răspunde

    In primul rand poza asta e mai veche..Poate nici nu a solicitat-o la vremea respectiva acest domn. Poate presa. Poate cei din spital. Si oricum nu conteaza. Oricare dintre noi suntem liberi sa facem o poza daca dorim. Ce conteaza este, ca acest om a donat din banii lui pentru noi toti. Un OM cu suflet mare. Mult prea mare pentru niste comentatori atat de mici. Vai de voi. Cine sunteti voi sa judecati?? Sa acoperiti acest gest extraordinar cu abjectii este complet aiurea. Eu il felicit pe acest om. Sunt convinsa ca presa a pus poza, nu a solicitat-o el. Fiti siguri ca omul asta nu are nevoie de reclama. Si nici de aprecierea noastra. Domnule Lucut eu va multumesc in numele oamenilor din orasul asta, in numele oamenilor, nu al abjectilor, ca ati facut acest gest pentru noi. Si nu numai acest gest. Va doresc sanatate si va multumesc.

    • ... Răspunde

      Exact de sanatate are nevoie dumnealui, multa nevoie. De aia tot doneaza. Plus scade baza de impozitare la impozitul pe profit. Nu e nimic extraordinar, dumnealui are de unde sa dea. Foarte bine. Ar mai fi si alti patroni, care ar avea de unde dar aia sunt cacaciosi. De fapt sunt mult mai mult decat atata dar am zis ca hai sa nu fim tarani. Despre sfintenia sa domnul donator multe ar putea povesti angajatii si colaboratorii. Asta daca au curaj. Dar nu conteaza.

  11. Spitalu de urgenta. Răspunde

    Mă lucut nu te da asea de mare, dacă angajați stratului respectau legea,tu în fiecare săptămână trebuia să fii amendat cu 250.000 de Euro pentru poluarea care o produce firma ta pe Somes.Stii bine de câte ori sună autoritățile din Ungaria pentru poluare la C.J. Satu Mare,iar când ți se spune ceva,ai amenintat că vei dă oamenii afara ca să poți face investiția ptr.poluare.Să-ți fie rusine.Esti carcasă de care aduci mai mult din import.

  12. M Răspunde

    @…. Sa fim seriosi. Sa dai un leu e extraordinar nu 250000 de euro. Altii nu dau nici un leu. Nu numai ca nu dau, dar nici nu apreciaza. Sunt de spitalul de urgenta. Eu apreciez enorm. Am auzit si de alte chestii. Stiu. Au ramas in urma. Gesturile mari le-au sters. Cred in puterea unui om de a se schimba. Aa..ca unii vor mai mult? E problema lor. Eu apreciez. Orice gest pe care majoritatea nu l-ar face. Putini au generozitate. Chiar si bogati. De aceea, il felicit. Restul.. doar comentatori. Un rest.

  13. Rodica Borlan Răspunde

    FELICITARI, in acest momente grele trebuie apreciat orice gest mic sau mare, este usor sa fim rautaciosi si carcotasi, dar oare cati dintre cititori au donat pentru spital, asteptam fara sa dam nimic, asteptam sa faca altii, intradevar statul trebuia sa asigure dar dupa cum ati vazut alte state mai puternice decat noi nu au facut fata acestui val. Toata lumea trebuie sa se implice de la autoritati pana la omul de rand, pana cand nu va fii prea tarziu, si atunci putem sa ne uitam la bani. Sper ca acest articol sa fie un exemplu pentru alti oameni de afaceri din judet si nu numai , orice poate ajuta. FELICITARI UNICARM , asteptam si alte firme.

  14. Nimeni Răspunde

    In astfel de situatii, omul este factorul principal, cel competent, dotat cu aparatura corespunzatoare, cu materiale consumabile de calitate(vezi dezinfectantii HexiFarma), cu exercitarea riguroasa a serviciului, cu pasiune pentru munca, cu viziune profesionala. De acesti oameni avem nevoie acum, cine ni-i doneaza?

  15. obiectiv Răspunde

    mă întreb, dacă până să vină virusul nu a fost necesar echipamentul de protecție????? numai acum s-au sesizat cei responsabili în acest sens de aceste lipsuri, până acum ce a făcut managerul, cei de la achiziții și sefii de sectii!!!!!!!!!!!toți strâng din umeri ș i nimeni nu este vinovat!!!!!!!!!până acum cu se realiza asistența medicală a pacienților, fără mănuși și măști!!!!!!!!nu s-ar fi impus ca aceste lipsuri să fi fost cuprinse în exercițiul bugetar anual cumva de către din cadrul spitalului județean de urgență??? chiar nimeni nu e vinovat, în cazul în care aceste nevoi au fost acoperite, ce s-au întâmplat cu materialele care au fost distribuite, au fost consumate așa de repede în nici 3 luni de la începutul anului când în spital nu au fost internați spre vindecare mulți pacienți cu covid19?????e vorba de incompetență, managment defectuos sau indiferență???????

  16. Linda Răspunde

    Oare cata reducere primeste firma la plata impozitului ?

    • Ardelean Răspunde

      Draga linda, pune mana pe carte…adica pe codul fiscal, si afla. Se calculeaza cu regula de 3 simplu.

    • Reauaceesti Răspunde

      Asta e important acum? De asta te freaca pe tine grija?? Fraiera ce esti. Sau fraier. Daca o sa iei coronavirusul poate ca, vrei ca in loc de aparatura sa ti se bage reducerea pe gat. Doamne ce oameni. Domnule Lucut , eu va apreciez. sa nu va descurajati, ca prostovani vor fi tot timpul. Pe care ii mananca in cur de afacerile dvs. niste frustrati.. Sunteti un om de milioane. Bravo.

  17. cityzen Răspunde

    Simona Halep a facut nenumărate donații, dar nu și-a făcut publice sumele donate niciodată, mai învățați și voi de la oameni adevărați ce reprezintă donația, că nu e ca o licitație cu strigare!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Om Răspunde

      Nu mai spune. Cine esti tu sa spui ce sa faca cineva in lumea asta. Mars in colt. Daca chiar asa buna/bun te dai atunci nu mai judeca pe altii.

    • arpi Răspunde

      de unde stii tu ce donatii a facut Simona Halep daca nu s-au anuntat ?, foarte bine ca se anunta ce donatii face domnul Lucut!, poate se trezesc si alti oameni de afaceri!, oare Tarr beton ce face? iti spun eu: nimic.

  18. Ardelean Răspunde

    Fain…toti carcotesc aici despre ce face un om cu banii lui, dar unul nu il intreba pe presu de la CJ ce a facut cu banii lor. Sau pe hoveru lui, manajeru.

  19. unu Răspunde

    un lucru bun frumos

  20. citizen Răspunde

    Marii politicieni…..ai satmarului unde sint , govor,les,fedorca,petric,silaghi,ștef, papici……acuma se vede sau ascuns in gauri ca niște sobolani amărâții!!!!!!!!!!!

  21. Om Răspunde

    Felicitari !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Extraordinar gest.
    Foarte frumos si e mare lucru ca sunteti alaturi de oamenii buni din acest oras.
    Sper ca altii sa va urmeze exemplul. MULTUMIM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  22. P-SM Răspunde

    Toate comentariile denigratoare de mai sus, la adresa domnului Lucut, le-a scris o singura persoana,cu mai multe nickname-uri !!Inclusiv comentariu la comentariu !! O fi vreun frustrat scapat de la psihiatrie ???

    • ... Răspunde

      Uite, ca să-ți ușurez munca eu nu. Eu am scris o singură observație. Acest portal de știri NU este Unicarm unde nu mișcă în front fără acceptul bossului. Dar eu te înțeleg. Șeful te-a pus să scrii și tu ceva pozitiv altfel ….. Știi tu. Deci, repet, eu nu am obiceiul să vorbesc cu mine însumi.

  23. Om Răspunde

    Multumim P-SM, pentru precizare.
    Era aproape clar ca e aceeasi persoana. Pentru ca, trebuie sa fii nebun sau prost sa nu iti dai seama de cat de multi bani s-au donat, sa nu vezi ce important e ca se doteaza spitalele cu aparatura pentru COVID de catre acest OM , ca avem teste pentru depistare COVID si sa nu intelegi frumusetea gestului facut de domnul LUCUT.
    Sunt convinsa ca domnul Lucut nu pleaca urechea la prostii. Sper. Totusi, de ce nu se poate bloca acest IP al persoanei asteia rauvoitoare ? Pentru c[, cele spuse de un zapacit sau zapacita, ne pot afecta pe toti in viitor. In loc sa ne bucuram ca avem acest om cu suflet mare… Cati ar face ca el in SM ???? Ar merita blocat pentru inconstienta lui. Pentru ca nu e normal sa sufere o comunitate pentru ca unul e dus, prost sau rauvoitor.

  24. Stefan Răspunde

    Il cunosc bine pe domnul Lucut. Gestul pe care l-a facut, iarasi, denota ca e un OM cu drag de semeni si pe care se poate conta la greu. Dar in niciun caz, nu l-a facut pentru a-si face reclama, va asigur. Sper sa ii urmeze exemplul si alti administratori de companii.

  25. Lot10Games Răspunde

    Motivele pentru care va scoateti ochii prin mesaje sunt urmatoarele: 1.poza creaza confuzie (chiar am vrut sa zic WHAT? cand am vazut poza… din instinct) , 2 la rand: in titlu apare numele patronului spre deosebire de alte stiri similare . Ca sa va dau exemplu vedeti titlu asta : “Criza COVID-19, mișcă mediul de afaceri. Aparatură de 100.000 euro donată Spitalului Municipal Carei”. E vorba de Fabrica Ardealul care doneaza 100 mii de euro pt spitalul din Carei, dar nu spune in titlu. Unii oameni pot sa deduca din asta, ca domnul Lucut, cu toata bunavointa lui, vrea sa isi faca renume sau ce stiu eu ce interese, sa isi intareasca numele pe scena politica sau alte magarii. Numa sa nu ma injurati si pe mine, zic doar ca observator. Hai sa lasam deoparte patronu Lucut si sa felicitam donatoru Lucut. Bravo Unicarm pentru donatie. Nu mesajele trebuie filtrate ci stirile trebuie redate corect. Era mai bine daca PortalSm ar fi scris in titlu: O firma cu renume din Satu Mare anunta donatii de 250.000 euro. Oricum ar fi aparut mesaje controversate sunt convins de asta, dar poate mai putine. Apoi cu statu acasa : eu stau acasa, tu stai acasa, ala cu care te-ai certat sta acasa. “Tăți” ne conformam. Incet se conformeaza si cei ce nu au inteles. Din pacate unii doar cu sirenele si politia pe strada. Dar ei sunt exceptia. Noi astia mai normali la cap am stat acasa . Am iesti din ce in ce mai putin odata cu escaladarea crizei, dupa cum ne-a recomandat guvernu. Majoritatea ati iesit sa va aprovizionati sau ati avut ceva important de facut, daca ati iesit. Nu cred ca ati iesit la mall la o plimbarica. Aia care au facut-o nu comenteaza pe aici. Aia sunt analfabeti majoritatea . Pacat ca de cand e virusu o crescut ura intre oameni …exponential. Sau tot timpul se sparg oale pe aici? Poate trece odata cu virusu. Off topic: pentru jocuri de android , cauta “lot10games” pe Google Play . Am acolo ceva jocuri de pierdut vremea. Mersi anticipat , sanatate la toti ! Ca va ia “corhazu” ne nu sunteti sanatosi :))

    • lol Răspunde

      Prietene daca nu donezi nu face reclama la jocuri,doar cei ce doneaza au voie 😉
      Ca sa apara in titlu numele/firma cuiva ,trebuie sa doneze minim 250000…ori sa se cheme BMW…doar asa apari in titlul unui articol 😎

      • lot10games Răspunde

        lol cand o sa fac bani , donez. Momentan fac doar cat sa imi intretin familia. Nu am de unde. Nu ma pot compara cu astia bogati . Sa nici nu ma puna la ziar daca donez . Nu ma intereseaza. Daca ajung sa imi permit donatii, nu am nevoie de reclama. Si ce sa zic, 4-5 oameni in plus ca am faut reclama e putin fata de numaru de descarcari care-l am zilnic. Sa nu mai zic , daca imi fac reclama. fac prin Google ads si target SUA. In Romania nu se plateste bine, cam de 12 ori mai putin ca in tarile de top. Mai mult ziceam , ca sta lumea in casa si am ceva jocuri si pentru adulti: gen labirint. Salut

    • Chis alexandru ioan Răspunde

      Parerea mea este ca merita respect din partea tuturor, indiferent de faptul ca-si faca sau nu publicitate, cum spun unii. Ii multumim cei din familia mea! Sa-pazeasca Dumnezeu!

  26. aaa Răspunde

    Da Tarr Beton nu da nimic ca a facut avere cu lucrarile date de primarul Gabika

    • ... Răspunde

      Acolo la ei este un balaur la contabilitate care sta pe bani. N-ai vrea s-o cunosti. Lucut da si pentru motive foarte personale. Ceea ce nu inteleg este ca daca murim nu caram cu noi in locul de veci termopanele, aerul conditionat, conturile grase sau masinile ultimul racnet cu noi. E frumos ca macar Lucut a dat. Are de unde dar sunt banii firmei.

  27. X Răspunde

    Stati linistit ca are nevoie de reclama pentru alte “afaceri”. Donatie facuta pt scutirea impozitului (oricum banii ăștia ii dadea la stat, deci mai bine o reclama in momente de genul), contract cu spitalul judetean (desi majoritatea stiti calitatea produselor lor, momentan are contract cu spitalul judetean)…se mai uita acum si de poluarea din somes pe care o face zilnic de ani de zile… toata lumea e fericita acum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.