Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

VIDEO. România intră în carantină totală, dar unii sătmăreni continuă să iasă în parc

România va intra, începând de mâine, în carantină aproape totală, iar românii nu vor mai avea voie să iasă din casă decât pentru urgențe. Cu toate acestea, unii sătmăreni s-au gândit să iasă azi în parc sfidând astfel pandemia de coronavirus și măsurile impuse de autorități.

Imaginile au fost filmate în această după-masă, marți, 24 martie, într-un parc din municipiul Satu Mare și au fost postate pe Facebook de către un sătmărean: ,,Asta se înțelege la noi prin stare de urgență. Ne paște un Paște minunat dacă o ținem tot așa”, a scris acesta pe pagina sa de socializare.

Reamintim că președintele Klaus Iohannis, a declarat după întâlnirea pe care a avut-o cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri din cabinet, că vor fi introduse noi restricții pentru cetățeni. De mâine, românii nu mai au voie să iasă din casă decât pentru urgențe, aprovizionare curentă, sau pentru a merge la serviciu.

Președintele a precizat că persoanele peste 65 de ani nu mai au voie deloc să iasă din casă. Armata va sprijini poliția pentru a asigură respectarea măsurilor, iar în cazul persoanelor aflate în carantină sau izolare vor fi folosite dispozitive electronice, astfel încât să poată fi controlate.

3 comentarii

  1. Satmarean Răspunde

    De maine sper sa-si faca treaba politia si armata , ca trebuie bani la buget. Prostia trebuie taxata.

  2. Batman Răspunde

    “România intră în carantină totală”, fake news, mii sau poate chiar zeci de mii de angajati continua activitatea in Satu Mareca ca si pana acum si nu vorbesc de farmacii, magazine alimentare, spitale, banci etc.. Ma intreb eu: cum se poate ca unitatile comerciale mici au fost inchise prin decret dar firmele care au sute sau mii de angajati in aceasi incapere folosesc transportul in comun si nu sunt inchise. Unde este pericolul de transmitere a infectiei mai iminenta? Intro frizerie unde intra zilnic 15 persoane sau o locatie unde sute de persoane intra in contact direct zilnic?

  3. y Răspunde

    Faptul că avem peste 700 de cazuri pozitve, poate chiar 800, din care peste 100 sunt cadre medicale cred că spune totul despre capacitatea sistemului de a gestiona problema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.