Ultima actualizare: ieri, 22:25

Naţionale

VIDEO. Credincioși împărtășiți cu aceeași linguriță, în plină pandemie!

Credincioși din Cluj Napoca împărtășiți cu aceeași linguriță, în plină pandemie! 

Echipa de reporteri de la Cluj24.ro au surprins azi scene absolut incredibile la Catedrala Ortodoxă din Cluj Napoca. Se presupune că mai ales în aceste zile trebuie să fim mai atenți și să nu intrăm în contact unii cu alții.

În timpul oficierii Sfintei Liturghii, călugării și preoții de la Catedrala Mitropolitană din Cluj îi împărtășeau pe credincioși cu aceeași linguriță, fără ca aceasta să fie ștearsă înainte de refolosire. Și ca și când nu ar ști de epidemia de coronavirus, care riscă să se răspândească cu rapiditate în țara noastră, credincioșii nu aveau nicio obiecție, ba mai mult, stăteau frumos la coadă.

Un articol de Răzvan Dan/Ștefan Chețan/ Cluj24.ro

37 comentarii

  1. Altu Răspunde

    De-a dreptul scârbos, chiar și pe timp de pace. Eu pt asta nu mă spovedesc. Ce blajine sunt oițele. Oricum, dacă rezistă și nu se îmbolnăvesc de nici o boală după tratamentul respectiv,nici un Covid,SARS,MERS sau ce o mai fi nu îi prinde.

  2. bla Răspunde

    E simplu . Se baga la puscarie preotul. Sau el e protejat de Dumnezeu in fata legii? Ca acusi ma fac preot 🙂

    • Ardelean Răspunde

      Unde sa-l bagi? Ca la smeritu asta ii trebe celula XL. Numai oitele din turma is jigarite, el e bine mersi. Amu singura dilema este daca sub patrafir are burdihanu mare sau doar buzunarele doldora.

  3. Un om Răspunde

    De ce să se îmbolnăvească, este Trupul și Sângele Domnului nostru Iisus Hristos. Niciodată nimeni nu sa îmbolnăvit. Dar, bineînțeles că trebuie să ai credință. Vă îndemn să ne întoarcem la Dumnezeu nu să mai împroșcam in Biserica lui Hristos și în preoți, că iată ce pătimim in aceste zile din cauză că am uitat că de fapt suntem țărână toți, unde va sunt acum bogățiile, mașinile de lux, etc.etc……. toate sunt praf și cenușă. Haideți să ne îndreptăm viața măcar acum in al unsprezecelea ceas. Până nu e prea târziu. La referendumul pentru familie nu ne-am obosit să ne ducem, ba încă am făcut pancarte că să stăm în casă să nu plecam , uite așa acuma stăm în casă, deci a dat bunul Dumnezeu să stăm în casă. Când majoritatea dintre noi strigau ,, nu vrem catedrale, vrem spitale, iată că Dumnezeu ne-a ascultat și acum avem posibilitatea să stăm și în spitale. Așa că haideți va rog să nu mai împroșcam Biserica care este a lui Hristos. Treziți-va, măcar acum. Și de această dată Biserica a fost prima care a acceptat oamenii veniți de peste hotare și ia primit cu brațele deschise la Sf. Mănăstiri in carantină. Nu tot aruncați cu noroi in biserică. Și încă ceva, dacă nu am avea pustnici noștri români care viețuiesc prin crăpăturile munților noștri, ar fi vai de capul nostru. Ei se mai roagă pentru întreaga lume. TREZIȚI-VA ODATĂ PENTRU TOTDEAUNA.

    Iertare fraților și Dumnezeu să vă lumineze mintea și să vă ierte.

    • unu Răspunde

      Bă nene ești spălat pe creier, cu o astfel de abordare Biserica ortodoxa își bate singura cuie în talpă. Irită inutil lumea în loc să-și reconsidere poziția. Ok, faci slujbe afară, păstrezi distanța, ce te împiedică pe tine popă din evul mediu să folosești niște lingurițe de unica folosinta??? sau să cumperi 200 de lingurițe di ce material vrei tu și să le sterilizezi și să folosești pentru fiecare enoriaș în parte???

    • ... Răspunde

      Este o rușine pentru voi că apelați la tehnologia sec. 21. Dacă ar fi după voi nici curent electric n-am avea. O fi de la diavol? Cum poți debita asemenea monstruozități?

    • Ardelean Răspunde

      “Un om” ar treebui sa aiba ratiune, si sa faca uz de ea. Cu predica aia de mai sus, nick-ul potrivit era “o primata”!. Sa meri nenicule la popa socolan sau la smeritu si umilu nastai, sa te oblojeasca ei dupa ce lingi lingura impreuna cu alte oite, nu fugi la spital, sa fii tratat pe banii altora, inclusiv ai mei. Ca prostia nu se vindeca,

    • ... Răspunde

      Măi boule! Acum au anunțat că la o biserică din sectorul 2 al Capitalei au depistat 5 persoane pozitive! Preoții și baba care vindea lumânări. Capisci? Te rog să nu vii cu citate din Biblie pentru că mă sui pe tine! Pe cuvântul meu de onoare sunt niște inconștienți.

  4. Hitler Răspunde

    Sper ca mor handicapatii

    • Ardelean Răspunde

      Nu doar ca nu ii paste extinctia, dar se si inmultesc. Ca cica e pacat de la domnu sa-ti tragi un plastic pe stromeleag,

  5. Rares Răspunde

    Un om sper ca dumnezeu sa te futa bine in caz ca exista.

    La cat de tampit esti meriti sa fii executat public.

  6. ... Răspunde

    Am auzit undeva că pe planeta Pământ nivelul de inteligență este constant. Cum suntem mai mulți cantitatea se împarte la mai mulți. Evident cei care s-au servit la slujbă fac parte din cei la care a ajuns mai puțin.😤😫😢😱

  7. cârcotaş Răspunde

    Sper să se facă o anchetă şi, folosind înregistrarea să se vadă şi urmările. Iar apoi să se aplice legea. Să înţeleg, prin extensie că prin acest fel de împărtăşire te poţi şi vindeca?

  8. Amfosts-omfi Răspunde

    Astept cu mare nerabdare urmatorul articol despre sanctiunile aplicate iresponsabilului preot care, cu buna stiinta, contribuie la raspandirea virusului incoronat. Sper ca sanctiunile sa fie exemplare pt a ne dovedi ca BOR-ul nu este stat in stat.

  9. P. Beata Răspunde

    Adica eu nu am voie sa ma deplasez la locul de munca decat cu adeverinta de la angajator pentru a limita pericolul de raspandire a virusului si asta serveste cu acceeasi scula mai multe enoriase ? Cum vine asta ?
    Si eu sunt credincios dar nu accept astfel de comportament .

  10. Ionut Răspunde

    Este Trupul și Sângele Domnului nostru Iisus Hristos, este singurul mod prin care nu se ia virusul, o vai acelora ce nu cred si se indoiesc, sunt momente de grea incercare, treaba e simpla crezi sau nu crezi, nu exista cale de mijloc , prin faptul ca ne indoim rezultal faptul ca nu meritam Sfanta Impartasanie.

    • ... Răspunde

      În condițiile date poți păstra tot! Apoi să nu te plângi. Și te rog data viitoare dacă ai probleme de sănătate să nu cumva să apelezi la medici! Te rogi frumos și trece. Mai pupi și niște moaște și te-ai scos! Ar fi bine să dai înapoi calendarul la anul 1500 sau ceva asemănător. Tu, umanoid spălat pe creier!

  11. Nimeni Răspunde

    Au mai fost pandemii in trecut, problema e ca virusii nu stiu de religie, pentru ei adunarile religioase sunt oportunitati de a se multiplica. Oamenii din trecut vedeau boala si modul ei de manifestare insa nu stiau agentul care o provoca, mai mult considerau boala o pedeapsa divina, vindecarea bolii trebuia sa porneasca cu eliminarea pacatului. Conducatorilor bisericii niciodata nu le-au placut telescopul, microscopul, detaliile fine ale materiei sau cercetarea amanuntita a lumii materiale si nemateriale. De aici aceste neglijente nesanatoase, chiar daca costurile umane au fost uneori enorme(vezi cazul ciumei bubonice). Credinciosul nu se teme de virusi in schimb se teme de consecintele pacatului, preotul bineinteles ca nu se expune el, dar de credinciosi nu prea se sinchiseste desi eu cred ca stie foarte bine despre ce este vorba.

  12. Cheesus Christ Super Star Răspunde

    Sper sa aduca si niste moaste, sa faca o fasole pe ciolan din ele si sa le imparta gratis pulimii! Natie de retardati!

  13. Nimeni Răspunde

    @Cheesus Christ Super Star. Nu cred ca modul in care lovesti in acei oameni este cel corect si nici felul in care denigrezi natia nu-mi place cum o faci. Nu stiu vreun popor care sa nu aiba persoane care sa creada in religie. Ti-as putea da numeroase exemple de la altii cu ce cred ei. Acei credinciosi invocati de tine au probabil copii si nepoti care in tarile avansate sunt situati in domeniile de varf ale stiintei contemporane. Pe parcursul vietii esti nevoit sa-ti actualizezi cunostintele personale, problema este ca nu toata lumea reuseste acest lucru. Poti sa le spui frumos unde gresesc insa fara sa-i jignesti la modul suburban.

    • Cheesus ! Răspunde

      Sa ma anunti si pe mine cand ti- ai terminat de etalat superioritatea “urbana” si patriotismul desantat. Inteleg ca esti erudit, vast intelegator si profund spiritual. Eu iti recomand sa iti faci o secta si scuteste-ma de morala-ti gratuita! Esti patetic!

  14. Gyuri Răspunde

    Stimați enoriași.
    Dumnezeu va vrea buni, nu proști.
    Lăsați pasajele biblice pt preoți.
    Protejați-va primadata pe voi, ca să puteți proteja pe alții.
    Parcă noi avem proverbul:
    “Dumnezeu îți dă, dar nu îți bagă în straiță.”
    Sănătate!!!

    • Ardelean Răspunde

      Bine spus Gyuri, insa doar partial. Popii ii vor pe enoriasi prosti, si buni de plata.

  15. mipudeco Răspunde

    SFIDĂTOR ACEST GEST, INUMAN! ARE NEVOIE DE ÎNMORMÂNTĂRI MULTE, CU MIILE? PREOTUL ACELA AR AVEA CURAJUL SĂ LINGĂ LINGURIȚA DUPĂ FIECARE? CE OBICEI! NU ȚINE NICI DE RELIGIE, NICI DE DUMNEZEU! UN PREOT CHIAR ARE VOIE SĂ FACĂ CE VREA???

  16. dubluH Răspunde

    Scaaarrrbooos . Bhleaaaa.
    Cu aceeasi lingura dupa un necunoscut, inca se si sterg la gura, cu aceeasi carpa.

  17. Ala Răspunde

    Bai spalatilor pe creier care urlati impotriva Bisericii si latrati impotriva impartasaniei, ce va dati ba cu parerea? Ii cumva obligatorie pt toti si pt voi? V-a obligat careva sa va impartasiti, sunt sigur ca nu, atunci ce va bagati in seama ca musca in cavt?

    • celălalt Răspunde

      Băi prostovane, nu ne intere ce faci cu sănătatea ta în măsura în care nu transmiţi boala altora încărcând peste măsură sistemul sanitar generând cu inconştienţa ta cheltuieli publice. Că atunci, când te duci la spital ai pretenţii ca unul normal la cap. De aia ne băgăm în seamă, prostovane!

    • @@@ Răspunde

      Un calugar a fost intrebat ce crede despre epidemia care a lovit si Romania
      -1- Au strigat ,, vrem spitale nu catedrale . ascum au parte de spitale
      -2- la referendumul despre familie strigau ,, Daca iti pasa ,stai in casa , li sa indeplinit dorinta
      -3- Au aruncat cu pietre in biserica , Acum ca stau toti in casa ,daca vine un cutremur ,cate pietre vor avea de manuit pentru a ajunge la cei dragi

      • @ Răspunde

        Măi nene, nu ştiu dacă e adevărat ce spui dar văd că pilda nu a fost completată cu pietrele amintite dar o forţează în ,,speranţa” unui cutremur. Ce josnică ,,pildă”!

      • Ardelean Răspunde

        Cat de in evul mediu sa fii d-le @@@? Sau, asta e pur si simplu limita ratiunii tale? Crezi ca alungi molima cu brau maicii domnui, unghia mica de la picioru drept a lui nectarie sau alte prostii d-astea plimbate de popi? Sper sa ajungem odata in situatia de alege clar…ratiune sau aiureli religioase. Si odata ce ai ales, sa mergi la fortareata ortodoxiei de la bixad, sa te opereze staretu de apendicita.

  18. Ardelean Răspunde

    Nu-mi vine sa cred ce dolofani is popii aia….se pare ca da clasa o parohie din Cj uneia din Sm. La noi, abia nastai ce se apropie de valoarea astora, dar si asta doar multumita obrazului gros.

  19. Ardelean Răspunde

    Cat de in evul mediu sa fii d-le @@@? Sau, asta e pur si simplu limita ratiunii tale? Crezi ca alungi molima cu brau maicii domnui, unghia mica de la picioru drept a lui nectarie sau alte prostii d-astea plimbate de popi? Sper sa ajungem odata in situatia de alege clar…ratiune sau aiureli religioase. Si odata ce ai ales, sa mergi la fortareata ortodoxiei de la bixad, sa te opereze staretu de apendicita.

  20. Ardelean Răspunde

    In alta ordine de idei, cat sa trebuiasca sa “sugi” de la turma de bovine fara minte, de poti ajunge asa gras ca pastorii din poza. Intreb pt fiul unui prieten, care nu stie ce sa se faca dupa bac. Oscila spre ITst, da aias muritori de foame fata de un popa de-asta

  21. Ardelean Răspunde

    No unde-s naivii aia cu trupu domnului si cat de sterile sunt moastele popilor? Ca citesc de niste angajati ai lui danyboy care au devenit bolnaviori, desi erau in prrajma altarului, unde nici paratraznet nu trebe. Ca sa nu spun ca si “doamna de la lumanari” stranuta a iarba crescuta pe piept. Sau o sa scoateti duma ca era nevoie de ei in ceruri, si doar au fost promovati la alt departament?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.