Ultima actualizare: azi, 09:29

Locale

Grupul Producătorilor Sătmăreni – Peste 20.000 de oameni vând sau cumpără doar produse locale!

Un grup de Facebook din județul Satu Mare este la un pas să transforme Sătmarul într-un județ-model pentru România. Este vorba despre grupul Producători Sătmăreni, grup care a reușit să îi unească pe sătmăreni și să îi determine să se ajute în această perioadă extrem de dificilă.

În mai puțin de o lună, peste 20.000 de sătmăreni s-au înscris în grup, iar zilnic se fac zeci sau chiar sute de vânzări. Oamenii văd grupul ca pe o „gură de aer proaspăt”, datorită lui reușind să aibă pe mese produse proaspete, de calitate, la prețuri accesibile.

Inițiatoarea grupului Producători Sătmăreni este Marcela Papici, fostul viceprimar al municipiului Satu Mare.

„Grupul s-a născut ca răspuns la o necesitate identificată pe rețelele de socializare. Cineva, într-o postare, povestea cum i s-a adus acasă, de către un producător, un sac de cartofi, iar comentariile lăudau gestul și transmiteau dorința/necesitatea de a exista un astfel de grup. Asa s-a născut grupul. În altă ordine de idei, am fost mereu susținătorul producătorilor locali și am “luptat” cât mi-a stat în putință, prin funcțiile pe care le-am avut, pentru susținerea producătorilor.

Nu mă gândeam că va asemenea impact, că va crește atât de repede și că va fi utilizat de atât de multa lume: vânzători și cumpărători, deopotrivă”, a spus Marcela Papici pentru PortalSM.

Flori, alimente, mâncare gătită, prăjituri, carne, animale, sunt câteva din sutele de produse disponibile pe grup.

„Pe mine m-a surprins să constat cât de diversă e piața producătorilor sătmăreni: de la rase de găini (nu stiam că exista gaini araunuca cu ouă cu coaja verde-albăstrui, sărace in colesterol), la porci vietnamezi, potârnichi, dar și mei, flori si bolovani ornamentali”, precizează inițiatoarea grupului.

Cele mai vandute produse sunt legumele de sezon, produsele specifice sarbatorilor pascale: oua, carne, prajituri, potrivit Marcelei Papici.

Fondatoarea grupului și-ar dori ca pe viitor să existe o variantă fizică a ofertei producătorilor, o broșură care să ajungă și în casele celor ce nu se descurcă pe rețelele de socializare.

„Una dintre cele mai drăguțe experiențe de când există grupul, e telefonul unei prietene care nu are Facebook, dar care și-a făcut pentru acest grup pentru că tanti din piață i-a spus că poate fi găsită pe Facebook în grupul Producătorilor Sătmăreni unde e și vecina care vine ouă, dar și vecina care vinde flori.

Pentru mine, cel mai important aspect e cel al utilității. În aceste zile în care trebuie să ne reinventăm, grupul acesta ne arată cât de multe au de oferit sătmărenii și cum poate să se susțină o comunitate prin ea însăși”, a relatat inițiatoarea grupului.

Meseriași Sătmăreni este un grup asemănător celui dedicat producătorilor sătmăreni, a cărui creștere se încearcă deopotrivă.

„Încerc să mențin grupul util, să aprob postări doar care se pot dovedi folositoare, mă străduiesc să cresc grupul Meseriași Sătmăreni unde să se poată posta servicii. Intrarea în grup a oricui e binevenită, iar creșterea lui depinde de cât de util li se va părea oamenilor”, transmite Marcela Papici.

4 comentarii

  1. Adi Răspunde

    Doamna în cauză își mărește conturile cerând sponsorizări ,dar doar ea știe ce face cu atâția bani strânși de la oameni.

  2. Y_grec Răspunde

    Autoriitățile competente ar trebui să se sesizeze din oficiu în legătură cu siguranța alimentelor și cu vânzarea băuturilor alcoolice accizabile

  3. apollo Răspunde

    Carcotasilor,oameni negativisti prin definitie nimic nu va convine! Cand ati facut ultima data o fapta buna?…cand s-a tinut pastele cailor probabil..

    • Volvo Răspunde

      ….. doar la măncare şi ciupeală îi stă capul. Când am văzut ce prețuri a plătit pe unele produse pentru spital m-am ingrozit şi de 8 ori prețul față de normal .
      Restul la buzunărel că aşa e învățată de la spital .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.