Ultima actualizare: azi, 19:32

Naţionale

LEGE. Copacii mai bătrâni de 140 de ani nu vor mai putea fi tăiați

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțatcă a luat decizia să treacă peste 38.000 de hectare de pădure cu o vârstă mai mare de 140 de ani, din zona de producție, în zona de protecție. Astfel în aceste zone va fi interzisă explotarea lemnoasă!

„Am luat o decizie națională prin care aproximativ 100.000 de hectare de pădure să aibă un grad ridicat de protecție. Astăzi, 38.000 de hectare pentru început, mai exact 8.364 de păduri ale României, cu vârste de peste 140 de ani vor intra într-o zonă de protecție unde vor fi permise doar lucrări de amenajare, și acelea foarte limitativ. Nu se vor mai permite lucrări silvice de tăieri.

Până pe 15 septembrie am solicitat Romsilvei să le treacă din păduri de producție în păduri de protecție ca după acel moment să fie conservate și protejate. Toate aceste păduri seculare ale României și păduri bătrâne să le transformăm. În aceste păduri să nu mai aibă loc intervenții silvice.

Importante este că în perioada următoare cu ONG-uri, cu Romsilva, să mai identificăm astfel de suprafețe” a spus ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.